Current Affairs Quiz November 15 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz November 15 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz November 15 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz November 15 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15 November 2017

Question 1:Who is first Indian player to qualify for LPGA Tour Championship?
A. Aditi Ashok
B. Sameer Swamy
C. L Rahul
D. Mishra M

Answer and Explanation

Answer: A

Aditi Ashok has qualified for the season-ending CME Group Tour Championship on the LGPA, becoming the first from the country to play in the prestigious meet.

Question 2:Which Olympic gold medalist has announced to auction his medal for earthquake victims?
A. Mark Thochar
B. Robert Antony
C. Kianoush Rostami
D. Sohel Agga Khan

Answer and Explanation

Answer: C

Iran’s Olympic weightlifting champion Kianoush Rostami will auction his gold medal, which he won at the 2016 Rio Games, to raise money for victims of earthquake.

Question 3:Which family has topped Forbes list of Richest family in Asia?
A. Godrej Family
B. Ambani Family
C. Li Family
D. Maa Familly

Answer and Explanation

Answer: B

India’s Ambani family has topped the Forbes list of Asia’s 50 richest families for the first time with a net worth of $44.8bn.

Question 4:37th India International Trade Fair began in New Delhi, Which country is India’s partner country for the event?
A. USA
B. Japan
C. Israel
D. Vietnam

Answer and Explanation

Answer: D This year the theme of the India International Trade fair is “Startup India Standup India” and Vietnam is the Partner country

Question 5:Virtual nation ‘Asgardia’ is the project of a scientist of which country?
A. USA
B. Russia
C. India
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

Virtual nation is the pet project of Russian scientist and billionaire Igor Ashurbeyli.

Question 6:Which Arab country recently recognized Yoga as Sports activity?
A. Quatar
B. Saudi Arabia
C. UAE
D. Yemen

Answer and Explanation

Answer: B

The Saudi Arabia government has approved the practice of yoga as sports activity.

Question 7:Which country has launched world’s first fully electric ship?
A. China
B. US
C. India
D. Israel

Answer and Explanation

Answer: A

China has launched the world’s first fully electric cargo which can travel up to 80km with 2000-tonne cargo after a two-hour charge.

Question 8:Which state has bagged Geographical Indication(GI) tag for ‘Rosogolla’?
A. Odisa
B. West Bengal
C. Jharkhand
D. Chhattisgarh

Answer and Explanation

Answer: B

West Bengal has bagged GI tag for ‘Rosogolla’.

Question 9:Who got Rashtriya Bal Kalyan Award 2017?
A. Anand Kumar
B. Kailash Satyarthi
C. Zeenat Khan
D. Fatima Baig

Answer and Explanation

Answer: A Super 30 Founder Anand Kumar has received this year’s Rashtiya Bal Kalyan Award by President Ram Nath Kovind for his contributions in the field of education.

Question 10:India’s first Tribal Entrepreneurship Summit is being held in which state?
A. Maharashtra
B. Chhattisgarh
C. Tripura
D. Mizoram

Answer and Explanation

Answer: B

India’s first Tribal Entrepreneurship Summit began in Dantewada, Chhattisgarh.

Daily Current Affairs: 15 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-15-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-15-2017-Current-Affairs-Infographic