Current Affairs Quiz 16 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 16 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 16 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 16 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 16 November 2017

Question 1:Which country has doubled visas for exceptional talent ?
A. Singapore
B. Japan
C. Russia
D. UK

Answer and Explanation

Answer: D

UK doubles the visas for exceptional talent.

Question 2: ____ has been rated as India’s most tourist friendly destination?
A. Andhra Pradesh
B. Jammu and Kashmir
C. Delhi
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: C

Delhi is rated as India’s most tourist friendly destination.

Question 3:Private doctors are on a strike in ___
A. Bengaluru
B. Chennai
C. Delhi
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: A

22,000 private doctors go on a strike in Bengaluru.

Question 4:Roger Federer is ranked at world number ______
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

Roger Federer is ranked at world number 2.

Question 5: US, Japan have launched a ____ days naval drill
A. 4
B. 5
C. 16
D. 10

Answer and Explanation

Answer: D

US,Japan launch a 10-day naval drill.

Question 6:On how many goods does the revised GST rates have to be put ?
A. 100
B. 200
C. 300
D. 350

Answer and Explanation

Answer: B

The revised GST rates have to be put on 200 goods.

Question 7: HS Prannoy is a ______
A. Swimmer
B. Goalkeeper
C. Badminton player
D. Gymnast

Answer and Explanation

Answer: C

HS Prannoy is an Indian Badminton player.

Question 8:____ has stopped all trade with North Korea.
A. Singapore
B. Japan
C. Russia
D. None the above

Answer and Explanation

Answer: A

Singapore stops all trade with North Korea.

Question 9: Yue Han is a badminton player from ___
A. US
B. Spain
C. Georgia
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: D

Yue Han is a badminton player from China.

Question 10: Singapore is North Korea’s _____ largest trading partner.
A. 3rd
B. 6th
C. 7th
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: C

Singapore is North Korea’s 7th largest trading partner.

Daily Current Affairs: 16 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-16-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-16-2017-Current-Affairs-Infographic