Current Affairs Quiz November 17 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz November 17 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz November 17 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz November 17 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 November 2017

Question 1:Which country will host Rugby World Cup in 2023?
A. Germany
B. Sweden
C. France
D. Switzerland

Answer and Explanation

Answer: C

France will host the 2023 Rugby World Cup to stage one of the World’s best attended and lucrative sporting events.

Question 2:Which championship have Leander Paes and P Raja won recently?
A. US doubles
B. Knoxville challenger
C. Indian open
D. Swiss tournament

Answer and Explanation

Answer: B

Indian tennis duo of Leander Paes and Purav Raja lifted the Knoxville Challenger Title after clinching a fighting win in the finals of men’s double event in Tennessee.

Question 3:Who out of the following has been appointed to the Advisory Board of Bank of International Settlement?
A. Rghuram Rajan
B. Subramanian Swamy
C. Rajnish Kumar
D. Urjit Patel

Answer and Explanation

Answer: D

RBI Governor Urjit Patel was appointed to the Financial Stability Institute Advisory Board of the Bank of International Settlement(BIS).

Question 4:Moody has upgraded India’s local and foreign currency issuer rating to ______.
A. Baa2
B. Baa3
C. A+
D. B++

Answer and Explanation

Answer: A International Rating Agency Moody’s Investors Service has upgraded India’s local and foreign currency issuer rating to Baa2 from Baa3 and changed the outlook on the rating to stable from positive.

Question 5:4th Global Conference on Eradication of Child Labour was organised by which government?
A. USA
B. Russia
C. India
D. Argentina

Answer and Explanation

Answer: D

The 4th Global Conference on the Sustained Eradication of Child Labour was organised by the Government of Argentina.

Question 6:Which country become the first to approve a pill with digital tracking system?
A. US
B. Saudi Arabia
C. Russia
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

The Food and Drug Administration has approved the first drug in the United States with a digital ingestion tracking system, in an unprecedented move to ensure that patients with mental illness take the medicine prescribed for them.

Question 7: Kevin Lilliana has become Miss International, she is from ______.
A. France
B. US
C. Indonesia
D. Israel

Answer and Explanation

Answer: C

Kevin Lilliana of Indonesia was crowned Miss International 2017 by Verzosa in Tokyo, beating 68-candidates from across the globe.

Question 8:Which metro has become first in India to launch QR-based moble ticketing facility?
A. Mumbai
B. Kolkata
C. Delhi
D. Nagpur

Answer and Explanation

Answer: A Mumbai Metro launched India’s first QR-based mobile ticketing facility called Skiiip Q.

Question 9:The documentary ‘An Insignificant Man’ is based on life of which politician?
A. Narendra Modi
B. Nitish Kumar
C. Arvind Kejriwal
D. Jayprakash Narayan

Answer and Explanation

Answer: C ‘An Insignifianct Man’ is a doccumentry based on life of Arvind Kejriwal.

Question 10:Eminent _____ poet and Janpith Awardee Kunwar Narayan recently passed away
A. Marathi
B. Hindi
C. Malaylam
D. Assamee

Answer and Explanation

Answer: B Eminent Hindi poet and Janpith awardee Kunwar Narayan passed away in New Delhi.

Daily Current Affairs: 17 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-17-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-17-2017-Current-Affairs-Infographic