Current Affairs Quiz 2 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 2 November 2017

Question 1:Which state will get its first airport this month ?
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Sikkim
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: C

Sikkim will get its first airport this month.

Question 2: Bank of England recently raised its base rates to __
A. 0.25%
B. 0.5%
C. 0.75%
D. 1.0%

Answer and Explanation

Answer: B

Bank of England raises base rates from 0.25% to 0.5%.

Question 3:Which country did US share a list of terrorist organisations with?
A. Nepal
B. Bhutan
C. Pakistan
D. India

Answer and Explanation

Answer: C

US shared a list of 20 terrorist organisations with Pakistan.

Question 4:India-Iran natural gas pipeline is __ km long
A. 1100
B. 1200
C. 1300
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

India-Iran natural gas pipeline is 1,200 km long.

Question 5:Facebook’s profit increased by _____ year on year
A. 59%
B. 49%
C. 79%
D. 39%

Answer and Explanation

Answer: C

Facebook profit rises 79%.

Question 6:Sikkim’s airport is at a height of ___ feet
A. 6260
B. 7000
C. 8000
D. 4700

Answer and Explanation

Answer: D

Sikkim’s airport is at a height of 4,700 feet.

Question 7:Who is ranked 1 in the Forbes list of 100 most powerful women?
A. Priyanka Chopra
B. Theresa May
C. Angela Merkel
D. Chanda Kocchar

Answer and Explanation

Answer: C

Angela Merkel is ranked 1 in the list for the 12th time.

Question 8:Chanda Kocchar is ranked at __ in Forbes list of 100 Most Powerful Women.
A. 11
B. 22
C. 32
D. 42

Answer and Explanation

Answer: C

ICICI CEO Chanda Kocchar is ranked at 32 in the list.

Question 9:India defeated ___ in Women’s Hockey Asia Cup 2017 to reach semis.
A. China
B. Malaysia
C. Saudi Arabia
D. Kazakhstan

Answer and Explanation

Answer: D

Indian women’s hockey team defeated Kazakhstan 7-1 to reach semis of Asia Cup 2017.

Question 10:Kidambi Srikanth is at world number __
A. 5
B. 6
C. 2
D. 3

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Shuttler Kidambi Srikanth is at world number 2.

Daily Current Affairs: 2 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-2-november-2017-Current-Affairs-Quiz-october-24-2017-Current-Affairs-Infographic