Current Affairs Quiz 23 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 23 November 2017

Question 1:Ice Cricket tournament will be held in _____
A. Singapore
B. Japan
C. Switzerland
D. UK

Answer and Explanation

Answer: C

Ice Cricket will be held in Switzerland in 2018.

Question 2: PM Modi has recently launched _____ app
A. Google lens
B. UMANG
C. Paytm
D. Moneytm

Answer and Explanation

Answer: B

PM Modi launches UMANG app.

Question 3:______ civic body will replace city lights with LEDs
A. Delhi
B. Bangalore
C. Mumbai
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

Mumbai civic body will replace 25000 city lights with LEDs.

Question 4: IIT-Bombay is ranked ______ in BRICS universities QS rankings.
A. 6th
B. 7th
C. 8th
D. 9th

Answer and Explanation

Answer: D

IIT-Bombay is ranked at 9th spot in the rankings.

Question 5: Which institute from Bangalore has secured 10th position in the QS rankings ?
A. PES
B. RV
C. IISc
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

IISc has secured the 10th spot in BRICS universities rankings.

Question 6:Which country recently called a UN emergency meeting?
A. Poland
B. France
C. Switzerland
D. US

Answer and Explanation

Answer: B

France called UN emergency meeting over Libya slave trading.

Question 7: Shoaib Akhtar is a ________
A. Swimmer
B. Goalkeeper
C. Cricketer
D. Gymnast

Answer and Explanation

Answer: C

Shoaib Akhtar is a goalkeeper.

Question 8:_____ has pledged 10% of his wealth to charity.
A. Mukesh Ambani
B. Sunil Mittal
C. Anil Ambani
D. Adani

Answer and Explanation

Answer: B

Sunil Bharti Mittal pledged 10% of his wealth to charity.

Question 9: _______ has tested self-driving floor-scrubbing robots.
A. Coffee Day
B. Starbucks
C. Walmart
D. Tesla

Answer and Explanation

Answer: C

Walmart tests self-driving floor-scrubbing robots.

Question 10:Myanmar has signed a deal with ______ for return of Rohingya Muslims.
A. Bhutan
B. Bangladesh
C. China
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: B

Myanmar signs a deal with Bangladesh for return of Rohingya Muslims.

Daily Current Affairs: 23 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21Nov-22Nov-23

Daily-Current-Affairs-23-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-23-2017-Current-Affairs-Infographic