Current Affairs Quiz November 24 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz November 24 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz November 24 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz November 24 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 24 November 2017

Question 1:Ex-paralympian and Olympic Gold medalist Oscar Pistorius is from _____.
A. USA
B. S Africa
C. Jamaica
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: B

Oscar Pistorius is from South Africa.

Question 2:Which actor launched ‘Satyamev Jayate Water Cup’ competition in Maharashtra?
A. Amitabh Bachchan
B. Salman Khan
C. Aamir Khan
D. Shahrukh Khan

Answer and Explanation

Answer: C

During meeting with Maharashtra Chief Minister Devndra Fadanvis, actor Aamir Khan has announced that his NGO Paani Foundation would hold ‘Satyamev Jayate Water Cup’ activities in 75 tehsils of Maharashtra.

Question 3:IKEA launched its first ‘Hej Home’ in India at ______.
A. Mumbai
B. Kolkata
C. Delhi
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: D

Swedish home furnishing major IKEA has launched its first experiential centre ‘IKEA Hej Home’ in Hyderabad, ahead of opening its first store in the country at the same state in springs 2018.

Question 4:Global Conference on Cyber Space was held in ____.
A. Delhi
B. Mumbai
C. Bangalore
D. Dehradun

Answer and Explanation

Answer: A

Shri Narendra Modi, Hon’ble Prime Minister of India inaugurated the Global Conference on Cyberspace 2017 in the Capital.

Question 5:What is India’s rank in IMD world talent rankings?
A. 36th
B. 41st
C. 51st
D. 25th

Answer and Explanation

Answer: C

India has improved its ranking by three notches to 51 globally in terms of ability to attract, develop and retain talent while Switzerland topped the list compiled by leading global business school IMD.

Question 6:Recently Meg Whitman has announced to resign from a post, She was CEO of ___.
A. HP
B. Dell
C. Intel
D. BPL

Answer and Explanation

Answer: A

Hewlett Packard Enterprise CEO Meg Whitman will step down from her position in Feb-2018.

Question 7:Who has been appointed as the interim President of Zimbabwe?
A. Emmerson Mnangagwa
B. John Snowden
C. Ricky Mishci
D. Robert Gushingo

Answer and Explanation

Answer: A

Emmerson Mnangagwa was sworn in as Zimbabwe’s new President becoming the country’s second leader after independence.

Question 8:Which company has acquired Indian ice cream maker Havmor?
A. Amul
B. Kwality
C. Lotte
D. Baskin Robbins

Answer and Explanation

Answer: C

South Korean food and beverage major Lotte Confectionery has agreed to acquire Gujarat based Havmor Ice Cream for Rs.1,020crore.

Question 9:Which bank has launched mobile application YONO?
A. SBI
B. IDBI
C. HDFC
D. Axis

Answer and Explanation

Answer: A State Bank of India has launched a unified integrated app called YONO(You Need Only One) that would offer all kinds of financial and lifestyle products.

Question 10:Hike has tied up with _____ to power its mobile wallet product.
A. Paytm Payments Bank
B. Airtel Payments Bank
C. Uno Payments Bank
D. Axis Payments Bank

Answer and Explanation

Answer: B

An Indian messaging app Hike has tied up with Airtel Payments Bank to power its mobile wallet product.

Daily Current Affairs: 24 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21Nov-22Nov-23Nov-24

Daily-Current-Affairs-24-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-24-2017-Current-Affairs-Infographic