Current Affairs Quiz 25 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 25 November 2017

Question 1:Golden Temple is located in ______
A. Bodhgaya
B. Lucknow
C. Amritsar
D. Ahmedabad

Answer and Explanation

Answer: C

Golden Temple is located in Amritsar.

Question 2: Sushma Swaraj is the______ Minister of India.
A. Railways
B. External Affairs
C. HRD
D. Urban development

Answer and Explanation

Answer: B

Sushma Swaraj is External Affairs Minister.

Question 3:_______ will assist in Rohingyas return to Myanmar.
A. WHO
B. Red Cross
C. UN
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

United Nations will assist Rohingyas return to Myanmar.

Question 4: Abdel Fattah al-Sisi is the President of _______
A. Iran
B. Iraq
C. Syria
D. Egypt

Answer and Explanation

Answer: D

Abdel Fattah al-Sisi is the President of Egypt.

Question 5: Who among the following has a net worth of $100 bn?
A. Bill Gates
B. Warren Buffet
C. Larry Elison
D. Jeff Bezos

Answer and Explanation

Answer: D

Jeff Bezos has a net worth of $100 bn.

Question 6:Amazon’s shares surged by ________ due to Black Friday sales.
A. 1%
B. 2%
C. 3%
D. 4%

Answer and Explanation

Answer: B

Amazon’s shares surge by 2% due to Black Friday sales.

Question 7: Jhulan Goswami is a _____
A. Swimmer
B. Goalkeeper
C. Cricketer
D. Gymnast

Answer and Explanation

Answer: C

Jhulan Goswami is a Cricketer.

Question 8:Ritu Phogat is a ________
A. Swimmer
B. Goalkeeper
C. Wrestler
D. Gymnast

Answer and Explanation

Answer: C

Ritu Phogat is a wrestler.

Question 9: _______ has been awarded as the most visited place of the world by World Book of Records.
A. Golden Temple
B. Taj Mahal
C. Vishveswaraya Memorial
D. Charminar

Answer and Explanation

Answer: A

Golden Temple awarded most visited place of the world by World Book of Records. .

Question 10:Myanmar has signed a deal with _______ for return of Rohingya Muslims.
A. Bhutan
B. Bangladesh
C. China
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: B

Myanmar signs a deal with Bangladesh for return of Rohingya Muslims.

Daily Current Affairs: 25 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21Nov-22Nov-23Nov-24
Nov-25Nov-26Nov-27Nov-28
Nov-29Nov-30

Daily-Current-Affairs-25-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-25-2017-Current-Affairs-Infographic