Current Affairs Quiz 26 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 26 November 2017

Question 1:Aam Aadmi Party recently celebrated its ____ Foundation Day.
A. 2nd
B. 3rd
C. 4th
D. 5th

Answer and Explanation

Answer: D

Aam Aadmi Party celebrates 5th Foundation Day.

Question 2: Bitcoin rose by ____ percent in 2017.
A. 500
B. 600
C. 700
D. 800

Answer and Explanation

Answer: D

Bitcoin rose by 800% in 2017.

Question 3: _______ airport handled record 969 flights in 24 hours.
A. Delhi
B. Bangalore
C. Mumbai
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Mumbai airport handles record 969 flights in 24 hours.

Question 4: _____ held its first parliamentary election in 18 years.
A. Iran
B. Iraq
C. Syria
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: D

Nepal held its first parliamentary election in 18 years.

Question 5: Bitcoin has reached a new high of ___
A. 7000 dollars
B. 8000 dollars
C. 9000 dollars
D. 10000 dollars

Answer and Explanation

Answer: C

Bitcoin reaches a new high of $9000.

Question 6: Suresh Prabhu has extended his support to which company regarding setting up of a manufacturing unit.
A. Apple
B. Tesla
C. IKEA
D. Ford

Answer and Explanation

Answer: A

Will support Apple set up manufacturing unit : Suresh Prabhu.

Question 7: Tai Tzu Ying is a _____
A. Swimmer
B. Goalkeeper
C. Shuttler
D. Gymnast

Answer and Explanation

Answer: C

Tai Tzu Ying is a shuttler from China.

Question 8:PV Sindhu won __ Supertitles this year.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

PV Sindhu won 2 Superseries titles in 2017.

Question 9: JEE Main 2018 will be held in which month of 2018?
A. January
B. February
C. March
D. April

Answer and Explanation

Answer: D

JEE Main Paper based exam is scheduled for April 8 and computer based exam is scheduled for April 15-16.

Question 10:Myanmar signs a deal with __ for return of Rohingya Muslims
A. Bhutan
B. Bangladesh
C. China
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: B

Myanmar signs a deal with Bangladesh for return of Rohingya Muslims.

Daily Current Affairs: 26 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21Nov-22Nov-23Nov-24
Nov-25Nov-26Nov-27Nov-28
Nov-29Nov-30

Daily-Current-Affairs-26-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-26-2017-Current-Affairs-Infographic