Current Affairs Quiz 27 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 November 2017

Question 1:Bali is an island in ___
A. Dubai
B. Thailand
C. Indonesia
D. France

Answer and Explanation

Answer: C

Bali is an island in Indonesia.

Question 2:______will probe Rs.600 cr land transfer scam in Delhi.
A.Delhi Police
B.RAW
C.ISI
D. CBI

Answer and Explanation

Answer: D

CBI will probe Rs.600 cr land transfer scam in Delhi.

Question 3: ______ airport is closed due to highest level warning
A. Delhi
B. Bangalore
C. Mumbai
D. Bali

Answer and Explanation

Answer: D

Bali airport is closed after the authorities issued highest-level warning following eruption from the Mount Agung volcano..

Question 4: ______ has got world’s first AI politician.
A. Iran
B. New Zealand
C. Syria
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: B

New Zealand gets world’s first AI politician.

Question 5: What is the name of the first AI politician?
A. Sophia
B. Sam
C. Sunny
D. Sort

Answer and Explanation

Answer: B

SAM is the world’s first AI politician.

Question 6: Sunil Mittal is the Chairman of ______
A. Aircel
B. Airtel
C. Idea
D. Vodafone

Answer and Explanation

Answer: B

Sunil Mittal is the Chairman of Airtel.

Question 7: _____ will probe earnings leak of 24 firms on WhatsApp
A. TRAI
B. SEBI
C. IFCI
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

SEBI to probe earnings leak of 24 firms on WhatsApp

Question 8: Ravindra Jadeja has been rested from __ ODI’s this year.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: D

Ravindra Jadeja has been rested from 4 straight ODI’s this year.

Question 9:Who has been named as the caption of the India vs Sri Lanka ODI Cricket Series?
A. Virat Kohli
B. Shikhar Dhawan
C. Yuvraj Singh
D. Rohit Sharma

Answer and Explanation

Answer: D

Virat Kohli rested for Sri Lanka ODI’s. Rohit Sharma has been named captain for the series.

Question 10:France beat ___ to win Davis Cup title
A. Bhutan
B. Italy
C. China
D. Belgium

Answer and Explanation

Answer: D

France beat Belgium to win Davis Cup title in 16 years.

Daily Current Affairs: 27 November

Daily-Current-Affairs-27-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-27-2017-Current-Affairs-Infographic