Current Affairs Quiz 28 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 28 November 2017

Question 1:Global Entrepreneur Summit 2017 is held in ___
A. Dubai
B. Thailand
C. India
D. USA

Answer and Explanation

Answer: C

GES 2017 will be held in India.

Question 2: Manali is located in ___
A. Jammu and Kashmir
B. Himachal Pradesh
C. Punjab
D. Haryana

Answer and Explanation

Answer: B

Manali is located in Himachal Pradesh.

Question 3: PM Modi inaugurated metro-rail line in ____
A. Delhi
B. Bangalore
C. Mumbai
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: D

PM Modi inaugurated metro rail line in Hyderabad.

Question 4: Who is the advisor of White House ?
A. Donald Trump
B. Melanie Trump
C. Ivanka Trump
D. James Comey

Answer and Explanation

Answer: C

Ivanka Trump is the advisor of White House.

Question 5: What is the name of the Made-in-India bot that welcomed the guests at GES 2017?
A. Sophia
B. Sam
C. Mitra
D. Sort

Answer and Explanation

Answer: C

Made-in-India bot ‘Mitra’ developed by Invento Robotics declared the start of the Global Entrepreneurship Summit in Hyderabad.

Question 6: Pujara has been ranked __ in ICC Test batsmen rankings
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: B

Pujara is ranked 2nd in ICC Test batsmen rankings.

Question 7: Ravichandran Ashwin has been ranked __ in ICC Test bowler rankings
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: D

Ravichandran Ashwin is ranked 4th in ICC Test bowler rankings

Question 8: Common Wealth Games 2018 will be held in __
A. Japan
B. India
C. Australia
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

Common Wealth Games 2018 will be held in Australia.

Question 9: Virat Kohli has been ranked _____ in ICC Test batsmen rankings
A. 2nd
B. 3rd
C. 4th
D. 5th

Answer and Explanation

Answer: D

Virat Kohli is ranked 5th in ICC Test batsmen rankings.

Question 10:Rcom shares recently lost value by______
A. 7%
B. 8%
C. 9%
D. 10%

Answer and Explanation

Answer: C

RCom shares slide 9%

Daily Current Affairs: 28 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21Nov-22Nov-23Nov-24
Nov-25Nov-26Nov-27Nov-28
Nov-29Nov-30

Daily-Current-Affairs-28-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-28-2017-Current-Affairs-Infographic