Current Affairs Quiz 4 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 4 November 2017

Question 1:Which state will convert fair-price shops to village malls?
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Sikkim
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: B

Andhra Pradesh will convert 29,000 fair price shops to village malls.

Question 2: Bank of England has raised its base rates to _____
A. 0.25%
B. 0.5%
C. 0.75%
D. 1.0%

Answer and Explanation

Answer: B

Bank of England raises base rates from 0.25% to 0.5%.

Question 3: How many Asian nations will Donald Trump visit in his recent 12-day trip?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer and Explanation

Answer: D

US President Donald Trump will visit 5 Asian Nations.

Question 4:How many years has it been since a US President visited South Korea?
A. 11
B. 22
C. 33
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: D

It has been 25 years since a US President visited South Korea.

Question 5:___ will shut down voice calls from Dec 1.
A. Aircel
B. Airtel
C. RCom
D. Vodafone

Answer and Explanation

Answer: C

RCom will shut down voice calls from Dec 1st.

Question 6:Who is the CEO of World Bank?
A. Chanda Kocchar
B. Arundhati
C. Christine Lagarde
D. Kristalina Georgiva

Answer and Explanation

Answer: D

Kristalina Georgiva is the CEO of World Bank.

Question 7:India jumped up ____spots in ease of doing business
A. 10
B. 20
C. 30
D. 40

Answer and Explanation

Answer: C

India jumped up by 30 spots in ease of doing business.

Question 8:Broadcom plans to acquire____
A. Telco
B. Qualcomm
C. Intel
D. AMD

Answer and Explanation

Answer: B

Broadcom plans to acquire Qualcomm.

Question 9:Mary Kom is a/an___
A. Swimmer
B. Shuttler
C. Shooter
D. Boxer

Answer and Explanation

Answer: D

Mary Kom is a boxer.

Question 10:What is the market capitalisation of Broadcom?
A. 100 billion dollars
B. 110 billion dollars
C. 120 billion dollars
D. 130 billion dollars

Answer and Explanation

Answer: B

Broadcom has a current market capitalisation of $100 billion.

Daily Current Affairs: 4 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-4-november-2017-Current-Affairs-Quiz-october-24-2017-Current-Affairs-Infographic