Current Affairs Quiz November 07 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz November 07 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz November 07 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz November 07 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 November 2017

Question 1:S. Christopher is chairman of ____.
A. ISRO
B. DRDO
C. SpaceX
D. Hyperloop

Answer and Explanation

Answer: B

S. Christopher is the chairman of DRDO.

Question 2:COP(Conference of Parties)23 by UNFCC is being held in which country?
A. Russia
B. Norway
C. Germany
D. India

Answer and Explanation

Answer: C

The Minister is leading the Indian delegation which is participating in the 23rd to the United Nations Framework Convention on Climate Change(UNFCC) being held at Bonn, Germany.

Question 3:Government constituted 4 member panel to investigate explosion that took place in NTPC plant in ____.
A. Uttar Pradesh
B. Bihar
C. Maharashtra
D. Tamil Nadu

Answer and Explanation

Answer: A

The Union Power Ministry has set up a four member panel headed by Central Electricity Authority(CEA) member-thermal PD Siwal to investigate the explosion that took place at UP’s NTPC plant earlier this month.

Question 4:Kambala buffalo race is the famous sport, is annually organized in which state?
A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Telangana
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: D

The Supreme Court has refused to stay a petition filed by People for the Ethical Treatment of Animals(PETA) seeking to ban a Karnataka legislation that legalise the buffalo race Kambala.

Question 5:_______ is the Secretary General of United Nations.
A. Ban-Ki Moon
B. Kim Jong-Un
C. Antonio Guterres
D. Kristalian Georgieva

Answer and Explanation

Answer: C

Antonio Guterres is the Secretary General of New York based United Nations.

Question 6:Joint military combat exercise ‘Sampriti’ is being held between India and ____.
A. Bangladesh
B. Myanmar
C. Japan
D. Switzerland

Answer and Explanation

Answer: A

The seventh edition of the joint training exercise ‘Sampriti’ between armies of India and Bangladesh will begin in Meghalaya and Mizoram.

Question 7:Commonwealth Shooting Championship 2017 was held in ___.
A. US
B. Russia
C. Australia
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C Commonwealth Shooting Championship 2017 held in Brisbane, Australia.

Question 8:Recently Multi Agency Group(MAG) has been reconstituted to probe ____.
A. Fonseca Papers
B. Paradise Papers
C. 2G-Spectrum Scam
D. Coal-Gate Scam

Answer and Explanation

Answer: B The GOI has reconstituted Multi Agency Group (MAG) to monitor the investigations into the offshore holdings of 714 Indian individuals and entities identified in Paradise Papers.

Question 9:Who has been appointed as Finance Secretary of India?

A. Hasmukh Adhia
B. K V Kamat
C. M Kelkar
D. S Jaishankar

Answer and Explanation

Answer: A

The Government of India appointed Finance Secretary Hasmukh Adhia as the new Finance Secretary

Question 10:Reliance Communications sold its DTH business to ___.
A. Airtel
B. Jio
C. Videocon
D. Veecon

Answer and Explanation

Answer: D

Anil Ambani led Reliance Communications(RCom) has signed an agreement with Veecon Media to sell 100% equity in its DTH business operating under Reliance BIG TV.

Daily Current Affairs: 07 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-7-november-2017-Current-Affairs-Quiz-october-24-2017-Current-Affairs-Infographic