Current Affairs Quiz 1 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 1 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 1 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 1 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs 1 October 2017.

Question 1: Who is the CM of Uttar Pradesh?
A. Chandrababu Naidu
B. Arvind Kejriwal
C. Yogi Adityanath
D. Chandrasekhar Rao

Answer and Explanation

Answer: C

Yogi Adityanath is the Chief Minister of Uttar Pradesh.

Question 2: Suresh Prabhu is a former ____
A. Finance Minister
B. Railway Minister
C. Defence Minister
D. Vice-President

Answer and Explanation

Answer: B

Suresh Prabhu is former Railway Minister.

Question 3: AIR broadcasts programmes to __ countries
A. 108
B. 109
C. 110
D. 210

Answer and Explanation

Answer: A

AIR broadcasts programmes to over 108 countries.

Question 4: Which country has started charging ‘sin’ tax?
A. USA
B. UK
C. India
D. UAE

Answer and Explanation

Answer: D

UAE charges sin tax on tobacco, energy drinks.

Question 5:Which country has ordered the North Korean envoy to leave the country?
A. Singapore
B. Japan
C. Italy
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

Italy has ordered North Korean ambassador to leave the country.

Question 6: Nangarhar is a province in ___
A. Pakistan
B. Afghanistan
C. Tazakhstan
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: B

Nangarhar is a province in Afghanistan.

Question 7: What % of sin tax is levied on tobacco in UAE?
A. 80
B. 90
C. 100
D. No tax

Answer and Explanation

Answer: C

100% sin tax is levied on Tobacco by UAE.

Question 8: Volkswagen Group halted the possible sale of its ________unit.
A. Skoda
B. Bentley
C. Ducati
D. Bugatti

Answer and Explanation

Answer: C

Volkswagen withdraws sale of Ducati unit amid persistent opposition from its labour groups.

Question 9: India is the __ largest oil importer.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: C

India is the 3rd largest oil importer.

Question 10: South Africa is world no. __ in ODI rankings.
A. 2
B. 3
C. 10
D. 1

Answer and Explanation

Answer: D

South Arica is world no.1 in ODI rankings.

Daily Current Affairs: 01 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-1-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-1-2017-Current-Affairs-Infographic