Current Affairs Quiz 10 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 10 October 2017.

Question 1:Who is the CM of Haryana ?
A. Naveen Patnaik
B. Yogi Adityanath
C. Manohar Lal Khattar
D. K Chandrasekhar

Answer and Explanation

Answer: C

Manohar Lal Khattar is the Chief Minister of Haryana.

Question 2:Gujarat cuts VAT on fuel by __
A. 1%
B. 2%
C. 3%
D. 4%

Answer and Explanation

Answer: D

Gujarat cuts VAT on fuel by 4%.

Question 3:Which govt proposes to build Lord Ram statue in Ayodhya?
A. Rajasthan
B. Gujarat
C. Orissa
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: D

The UP govt proposed to build Lord Ram statue at Ayodhya under the ‘Navya Ayodhya’ project.

Question 4:Which country has recently decided to limit the number of refugees intake?
A. Germany
B. UK
C. China
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

Germany will limit the number of refugees intake to 2 lakhs.

Question 5:Who is the Chancellor of Germany ?
A. Theresa May
B. Harry
C. Angela Merkel
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Angela Merkel is the Chancellor of Germany.

Question 6: As of now, how many matches has India played in FIFA U-17 this year?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: C

India has played against USA and Colombia.

Question 7:Which country recently got a coalition govt?
A. South Africa
B. Netherlands
C. Russia
D. USA

Answer and Explanation

Answer: B

Netherlands gets coalition govt after 208 days of negotiations.

Question 8:Jio Payments Bank is a venture between Reliance Industries and __
A. SBI
B. RBI
C. ICICI
D. HDFC

Answer and Explanation

Answer: A

It is a venture between Reliance Industries and SBI.

Question 9:D Shivakumar will join ____ as Executive Vice-President
A. PepsiCo
B. Carlsberg
C. Aditya Birla
D. Reliance

Answer and Explanation

Answer: C

He will join Aditya Birla as the Executive Vice-President.

Question 10:Indian women’s team will play ICC opener against ____
A. Pakistan
B. Brazil
C. China
D. South Africa

Answer and Explanation

Answer: D

Indian women’s team will play ICC opener against South Africa in February 2018.

Daily Current Affairs: 10 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-10-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-10-2017-Current-Affairs-Infographic