Current Affairs Quiz 12 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 October 2017.

Daily Current Affairs 12 October 2017.

Question 1:Which is the first state to use paper trail machines in polls?
A. Madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: B

Maharashtra is the first state to use paper trail machines in polls.

Question 2: Secret files on jets and ships of which country were stolen by hackers?
A. Australia
B. USA
C. S. Korea
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

Secret information about new Australian fighter jets, navy vessels and surveillance aircraft was stolen last year by hackers in an extensive and extreme security breach.

Question 3:Who is the President of Philippines?
A. Rodrigo Duterte
B. Theresa May
C. Vladamir Putin
D. Jing-un

Answer and Explanation

Answer: A

Rodrigo Duterte is the President of Philippines.

Question 4:Which country’s President suspended anti-drug police operations?
A. Germany
B. Argentina
C. Philippine
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

Philippine’s President Rodrigo Duterte suspended anti-drug police operations.

Question 5: The Indian football team defeated which team in Asian Cup Qualifiers?
A. Syria
B. Macau
C. Jordan
D. Lebanon

Answer and Explanation

Answer: B

The Indian football team defeated Macau 4-1 in the 2019 AFC Asian Cup Qualifiers, booking their place in the Cup for the 4th time.

Question 6: Xiaomi partners ___ to sell phones in supermarket.
A. More
B. Reliance
C. Big Bazaar
D. Big Basket

Answer and Explanation

Answer: C

Xiaomi partners Big Bazaar to sell phones in the supermarket .

Question 7:Which of the following brands is facing anti-trust fine ?
A. Apple
B. Google
C. Intel
D. Qualcomm

Answer and Explanation

Answer: D

Qualcomm faces anti-trust fine of $774 million.

Question 8:Who among the following confirmed his retirement?
A. Ashwin
B. Ashish
C. Virat
D. Pandey

Answer and Explanation

Answer: B

Indian pacer Ashish Nehra confirmed his retirement.

Question 9:In which year did India not feature in the Asian Cup?
A. 1964
B. 1984
C. 1994
D. 2011

Answer and Explanation

Answer: C

Indian football team did not feature in the Asian Cup in 1994.

Question 10:As per NITI Aayog, Graduates from ___ should be hired as cybercrime investigators.
A. IIM
B. IIIT
C. IIT
D. IISc

Answer and Explanation

Answer: C

Graduates from IITs will be hired as cybercrime investigators as per the report by NITI Aayog.

Daily Current Affairs: 12 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-12-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-12-2017-Current-Affairs-Infographic