Current Affairs Quiz October 13 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz October 13 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz October 13 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz October 13 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 13 October 2017.

Question 1: ______ named Laureus’ frist Indian Ambassador.
A. Yuvraj Singh
B. Sachin Tendulkar
C. Amir Khan
D. Vivek Oberoy

Answer and Explanation

Answer: A

Indian cricketer Yuvaraj Singh was announced as the Laureus’ first Brand Ambassador.

Question 2:What is India’s rank among 119 countries in Global Hunger Index?
A. 63rd
B. 45th
C. 100th
D. 97th

Answer and Explanation

Answer: C

India slipped three places to 100th in the 2017 Global Hunger Index(GHI).

Question 3:Which country recently announced to withdraw itself from UNESCO citing anti-Israel bias?
A. France
B. India
C. Germany
D. US

Answer and Explanation

Answer: D

The United States announced it was withdrawing from UNESCO citing its anti-Israel bias.

Question 4:Which country recently terminated diplomatic ties with N Korea?
A. UAE
B. Saudi Arabia
C. S Korea
D. Philippines

Answer and Explanation

Answer: A

The United Arab Emirates ended the mission of N Korea’s non-resident ambassador and terminated its own envoy’s services in East Asian Country.

Question 5:Which city named as world’s safest city?
A. Paris
B. Berlin
C. Tokyo
D. New York

Answer and Explanation

Answer: C

Japanese capital city Tokyo has topped the Economist intelligence Unit’s Safe Cities Index 2017.

Question 6:Which telecom giant acquire mobile arm of Tata?
A. Vodafone
B. Bharti Airtel
C. Idea
D. Micromax

Answer and Explanation

Answer: B

The country’s largest operator Bharti Airtel on said it would acquire the loss-making consumer mobile business of the Tata Group.

Question 7:Samsung Electronics is ____ company.
A. N Korean
B. S Korean
C. American
D. Japanese

Answer and Explanation

Answer: B

Samsung Electronics is South Korean multinational electronics company.

Question 8: Amazon tied up with which tech giant to launch deep learning platform?
A. Google
B. Apple
C. Microsoft
D. Yahoo

Answer and Explanation

Answer: C

Amazon Web Services and Microsoft have teamed up to launch an open source and deep learning interface ‘Gluon’ that will help developers to deploy machine learning models across several platforms.

Question 9:2019 AFC Asian Cup will be held in ______.
A. Shanghai
B. UAE
C. Singapore
D. India

Answer and Explanation

Answer: B

The 2019 FC Asian Cup will be held in the UAE.

Question 10:Who won Bulgarian International Tournament?
A. P Kashyap
B. Saipraneet
C. Gurusaidutt
D. Prannoy

Answer and Explanation

Answer: C

Commonwealth Games Bronze medalist RMV Gurusaidutt clinched the Men’s singles title at the Bulgarian International Future series tournament.

Daily Current Affairs: 13 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-13-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-13-2017-Current-Affairs-Infographic