Current Affairs Quiz 14 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 14 October 2017.

Question 1:Who is the Governor of Haryana?
A. Narasimhan
B. Kiran Bedi
C. Rosaiah
D. Kaptan Singh Solanki

Answer and Explanation

Answer: D

Kaptan Singh Solanki is the Governor of Haryana.

Question 2:Which university recently got its own anthem?
A. Kurukshetra University
B. Bangalore University
C. Delhi Univeristy
D. SV University

Answer and Explanation

Answer: A

Kurushetra University gets its own anthem ‘Kul Geet’.

Question 3:Watchdog Foundation is a/an _______
A. Security Service
B. NGO
C. Courier Service
D. Eco-friendly firm

Answer and Explanation

Answer: B

Watchdog Foundation is an NGO.

Question 4:Which country convicted suspects in Boko Haram trial?
A. Germany
B. Argentina
C. Nigeria
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

Nigeria convicts 45 in Boko Haram mass trial.

Question 5: Shinmoedake volcano is located in ____
A. USA
B. Japan
C. Russia
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

Shinmoedake volcano is in Japan.

Question 6: Who among the following is the finalist of Tianjin Open?
A. Sania Mirza
B. Maria Sharapova
C. Serena Williams
D. Venus Williams

Answer and Explanation

Answer: B

Maria Sharapova is the finalist of Tianjin Open.

Question 7:Anya Sabalenka is ranked at world number ___
A. 100
B. 101
C. 102
D. 103

Answer and Explanation

Answer: C

Anya Sabalenka is ranked at world number 102.

Question 8:The India vs New Zealand ODI series begins on October ____
A. 19th
B. 20th
C. 21st
D. 22nd

Answer and Explanation

Answer: D

The three-match ODI series against New Zealand will commence on October 22nd .

Question 9:Which company fired 400 employees this week?
A. Google
B. Micosoft
C. Tesla
D. Maruti Suzuki

Answer and Explanation

Answer: C

Electric automaker Tesla fired 400 employees this week.

Question 10:Which Indian player missed out the recent ODI series against Australia?
A. Kohli
B. Dhoni
C. Dhawan
D. Pandey

Answer and Explanation

Answer: C

Dhawan missed the series against Australia.

Daily Current Affairs: 14 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-14-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-14-2017-Current-Affairs-Infographic