Current Affairs Quiz 15 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15 October 2017.

Question 1:Gurdaspur is a constituency in ________
A. Haryana
B. Punjab
C. Chhatisgarh
D. Madhya Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Gurdaspur is a constituency in Punjab.

Question 2:The country’s first All India Institute of Ayurveda has been set up in________
A. Kurukshetra
B. Bangalore
C. New Delhi
D. Guwahati

Answer and Explanation

Answer: C

The country’s first All India Institute of Ayurveda is set up in New Delhi.

Question 3:Who is the Chief of IMF?
A. Angela Markel
B. Harry
C. Christine Lagarde
D. Philip Hammond

Answer and Explanation

Answer: C

Christine Lagarde is the Chief of International Monetary Fund.

Question 4:IMF has lowered India’s growth forecast to _______
A. 6.5%
B. 6.6%
C. 6.7%
D. 6.8%

Answer and Explanation

Answer: C

IMF has lowered India’s growth forecast from 7.2% to 6.7%.

Question 5: California is a state in _______
A. USA
B. Japan
C. Russia
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

California is a state in USA.

Question 6: Who has won the Tianjin Open?
A. Sania Mirza
B. Maria Sharapova
C. Serena Williams
D. Sabalenka

Answer and Explanation

Answer: B

Maria Sharapova won the Tianjin Open.

Question 7:Who won the title at Shanghai Masters?
A. Rafael Nadal
B. Roger Federer
C. Aryna Sabalenka
D. Leander Paes

Answer and Explanation

Answer: B

Roger Federer won the title at Shanghai Masters.

Question 8:How many titles has Maria Sharapova won?
A. 19
B. 25
C. 31
D. 36

Answer and Explanation

Answer: D

Maria Sharapova won 36 titles in her career

Question 9:Who is the British Finance Minister?
A. Angela Markel
B. Harry
C. Christine Lagarde
D. Philip Hammond

Answer and Explanation

Answer: D

Philip Hammond is the British Finance Minister.

Question 10:Which player missed out ODI series against Australia?.
A. Kohli
B. Dhoni
C. Dhawan
D. Pandey

Answer and Explanation

Answer: C

Dhawan missed the series against Australia.

Daily Current Affairs: 15 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-15-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-15-2017-Current-Affairs-Infographic