Current Affairs Quiz October 16 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz October 16 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz October 16 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz October 16 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,  Daily Current Affairs Today 16 October 2017.

Question 1: Who is the first Indian woman wrestler to sign with WWE?
A. Manikarnika Devi
B. Kavita Devi
C. Mary Kom
D. Karnam Malleshwari

Answer and Explanation

Answer: B

Kavita Devi, a former weightlifter and South Asian Games Gold medalist, has become the first ever Indian woman to sign with the WWE.

Question 2:Who won Shanghai Masters Title2017?
A. Roger Federer
B. Andy Murray
C. Rafael Nadal
D. Novak Djokovic

Answer and Explanation

Answer: A

Roger Federer defeated World No 1 Rafael Nadal by 6-4, 6-3 to win the Shanghai Masters and registered his fourth victory of the year over his Spanish rival.

Question 3:Who won Tianjin open title 2017?
A. Maria Sharapova
B. Aryna Sabalenka
C. Serena Wiiliams
D. Venus Williams

Answer and Explanation

Answer: A

Five-time Grand Slam winner Maria Sharapopva was made to fight by 102nd ranked teenager Aryna Sabalenka at the Tianjin open before winning her first title since her 15 month doping ban.

Question 4:Christine Leagarde is the chief of ____.
A. Morgan & Stanley
B. WB
C. IMF
D. UN

Answer and Explanation

Answer: C

Christine Legarde is the chief of IMF.

Question 5:Who is the President and CEO of Mastercard?
A. Shekhar Sharma
B. Jack Ma
C. Tim Maxwell
D. Ajay Banga

Answer and Explanation

Answer: D

Ajay Banga, the Presidnet and CEO of Mastercard, has said that his competition is cash and not other networks like Paytm and Apple.

Question 6:World Food Day is celebrated on _____.
A. 26th September
B. 16th September
C. 16th October
D. 26th October

Answer and Explanation

Answer: C

Food and Agricultural Organisation celebrates World Food Day each year on 16 October to commemorate the founding of Organisation in 1945.

Question 7:The 2nd British Asian Achievers Award was conferred to ____.
A. Swaraj Paul
B. Lakshmi Mittal
C. Cyrus Ponnawala
D. Indra Nooi

Answer and Explanation

Answer: A

Prominent NRI industrialist Lord Swaraj Paul has been conferred with the Life Time Achievement Award here for his outstanding contributions in the fields of manufacturing industry, education and philanthropy.

Question 8: Who is the youngest Indian actor to get statue at Madame Tussauds Museum?
A. Siddharth Malhotra
B. Tiger Shroff
C. Varun Dhawan
D. Sushant Singh Rajput

Answer and Explanation

Answer: C

Actor Varun Dhawan will get a wax statue at Madame Tussauds Hong Kong, making him the youngest Indian actor to have his statue at the museum.

Question 9:The coalition years: 1996-2012 is the Autobiography of ____.
A. Pranab Mukherjee
B. Venkaiah Naidu
C. Arun Jaitley
D. Mani Shankar Ayyar

Answer and Explanation

Answer: A

Former Presdient Pranab Mukherjee has released the third part of his memoir ‘The Coalition Years: 1996-2012’.

Question 10:Who is all set to become the Youngest Chancellor of Austria?
A. Boris Johnson
B. Sebastian Kurz
C. Emmanuel Macron
D. Kurt Schuschnigg

Answer and Explanation

Answer: B

Sebastian Kurz, the 31-year-old head of the right-leaning People’s Party and outgoing foreign minister of Austria, is set to become the world’s youngest leader after his party declared victory.

Daily Current Affairs: 16 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-16-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-16-2017-Current-Affairs-Infographic