Current Affairs Quiz 19 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 19 October 2017

Question 1:Who is the Chief of UIDAI?
A. Mukesh Ambani
B. Anil Ambani
C. Nusli Wadia
D. Ajay Bhushan

Answer and Explanation

Answer: D

Ajay Bhushan is the Chief of UIDAI.

Question 2:Rs.133 crore have been sanctioned for the beautification of ___
A. Agra
B. Ayodhya
C. Chennai
D. Lucknow

Answer and Explanation

Answer: B

The sum is sanctioned for Ayodhya makeover.

Question 3:The Golden Temple is in _____
A. Delhi
B. Calcutta
C. Amritsar
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

The Golden Temple is in Amritsar.

Question 4:Which country’s nuclear reactors are at risk?
A. USA
B. France
C. China
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: B

29 nuclear reactors at France are at risk.

Question 5:Who tops the Forbes Indian Rich list?
A. Mukesh Ambani
B. Anil Ambani
C. Rana Kapoor
D. Ratan Tata

Answer and Explanation

Answer: A

Mukesh Ambani tops the list with a net worth of $38 billion.

Question 6: Jacenda Ardern is the Prime Minister of ____
A. Pakistan
B. USA
C. New Zealand
D. Mongolia

Answer and Explanation

Answer: C

Jacenda Ardern is the PM of New Zealand.

Question 7:Who is the first woman PM of New Zealand?
A. Jacenda Ardern
B. Jenny Shipley
C. Helen Clark
D. None of them

Answer and Explanation

Answer: B

Jenny Shipley is the first woman PM of New Zealand.

Question 8:Anil Agarwal is the chairman of ___
A. SBI
B. ICICI
C. Yes Bank
D. Vedanda Resources

Answer and Explanation

Answer: D

Anil Agarwal is the Chairman of Vedanta Resources.

Question 9:Saina Nehwal is at world number __.
A. 5
B. 7
C. 8
D. 12

Answer and Explanation

Answer: D

Saina Nehwal is at world number 12.

Question 10:Carolina Marin is a sportsperson from ___
A. Austria
B. USA
C. Spain
D. France

Answer and Explanation

Answer: A

Carolina Marin is a Spaniard shuttler.

Daily Current Affairs: 19 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-19-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-19-2017-Current-Affairs-Infographic