Current Affairs Quiz October 23 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz October 23 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz October 23 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz October 23 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 23 October 2017

Question 1: India’s first Pradhan Mantri Kaushal Kendra has been launched in:

A. Kolkata
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

The Union Home Minister Rajnath Singh along with Minister of Petroleum and Natural Gas and Skill Development and Entrepreneurship Dharmendra Pradhan inaugurated India’s first Pradhan Mantri Kaushal Kendra(PMKK) for skilling in smart cities in collaboration with New Delhi Muncipal Council(NDMC).

Question 2:Which country recently signed Gas Oil deal with India?
A. US
B. Bangladesh
C. Iran
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: B

Bangladesh has signed a long-term sales and purchase agreement with an Indian refiner to import gas oil to meet the country’s energy demand.

Question 3:Who has been elected as the new Prime Minister of Japan?
A. Shinzo Abe
B. Xi Jinping
C. Hu Jintaho
D. Shikatsen Xi

Answer and Explanation

Answer: A

Japanese Prime Minister Shinzo Abe stormed to a landslide “super-majority” in snap Japanese elections.

Question 4:Rober Mugabe is the President of ____.
A. S Africa
B. Kenya
C. Rwanda
D. Zimbabwe

Answer and Explanation

Answer: D

Robert Mugabe is the Presdinet of Zimbabwe.

Question 5:Who is the revenue secretary of India?
A. Arvind Adiga
B. Hasmukh Adhia
C. Raeev Kumar
D. S Jayshankar

Answer and Explanation

Answer: B

Revenue Secretary Hasmukh Adhia has said that a complete overhaul of GST rates is now required to reduce the burden on small and medium businesses.

Question 6:Who has been appointed as MD and CEO of IPPB?
A. Rajeev Kumar
B. Rajeev Meharshi
C. Rajnish Kumar
D. Suresh Sethi

Answer and Explanation

Answer: D

India Post Payments Bank(IPPB) has appointed Mr. Suresh Sethi as its Managing Director and Chief Executive officer. He was former MD of Vodafone M-Pesa Ltd.

Question 7:Who is the director of CBI?
A. Alok Kumar
B. Ajit Doval
C. Rakesh Asthana
D. Both A and D

Answer and Explanation

Answer: A

Alok Kumar Verma is the present Director of CBI and Rakesh Asthana is the Sepcial Director of CBI.

Question 8: India defeated ____ to win Asia Cup 2017 title.
A. Pakistan
B. Malaysia
C. China
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: B

India defeated Malaysia 2-1 in final of the Hockey Asia Cup in Dhaka, to win the tournament for the third time.

Question 9:Who won US Grand Prix 2017 ?
A. Lewis Hamilton
B. David Miller
C. Michael Schumacher
D. Sebastian Vettel

Answer and Explanation

Answer: A

Mercedes’ British driver Lewis Hamilton won the US Grand Prix, leaving him 66 points ahead in the driver’s championship table.

Question 10:Who won Denmark Superseries title 2017?
A. K Srikanth
B. P Kashyap
C. Lee Wang Hu
D. P Sainath

Answer and Explanation

Answer: A

Indian shuttler Kidambi Srikanth defeated South Korea’s Lee Hyun to win the Denmark Open.

Daily Current Affairs: 23 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-23-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-23-2017-Current-Affairs-Infographic