Current Affairs Quiz 24 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 24 October 2017

Question 1:Supreme Court has ordered demolition of parking lot near ___
A. Qutab Minar
B. Red Fort
C. India Gate
D. Taj Mahal

Answer and Explanation

Answer: D

Supreme Court ordered demolition of parking lot near Taj Mahal.

Question 2:KJ Alphons is the Union ___ Minister
A. Railway
B. Coal
C. Defence
D. Tourism

Answer and Explanation

Answer: D

KJ Alphons is the Union Tourism Minister.

Question 3:Which among the following is not involved in missile tracking drill over Korean Peninsula?
A. South Korea
B. North Korea
C. US
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: B

North Korea is not involved in missile tracking drill over Korean Peninsula.

Question 4:Who is the founder of China ?
A. Xi Jinping
B. Mao Zedong
C. Jing-un
D. Dalai Lama

Answer and Explanation

Answer: B

Mao Zedong is the founder of China.

Question 5:Infosys profit rises by __.
A. 2.7%
B. 3.3%
C. 4.4%
D. 5.7%

Answer and Explanation

Answer: B

Infosys profit rises by 3.3%.

Question 6: Which firm recently acquired AppDynamics?
A. Google
B. Cisco
C. Micosoft
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Cisco acquired AppDynamics in a $3.7 billion deal.

Question 7:What is the revenue of Infosys?
A. 14,567 crore
B. 15,567 crore
C. 16,567 crore
D. 17,567 crore

Answer and Explanation

Answer: D

The revenue of Infosys is 17,567 crore.

Question 8:Heena Sidhu is a/an Indian ___
A. Cricketer
B. Shuttler
C. Shooter
D. Swimmer

Answer and Explanation

Answer: C

Heena Sidhu is an Indian shooter.

Question 9:Kidambi Srikanth is a world number ____ badminton player.
A. 5
B. 7
C. 8
D. 12

Answer and Explanation

Answer: C

Kidambi Srikanth is at world number 8.

Question 10: T-Charge has been introduced in ___
A. Denmark
B. London
C. Spain
D. France

Answer and Explanation

Answer: B

T-Charge is a levy that has been introduced in London.

Daily Current Affairs: 24 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-24-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-24-2017-Current-Affairs-Infographic