Current Affairs Quiz October 25 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz October 25 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz October 25 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz October 25 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 25 October 2017

Question 1: Who is captain of Argentina Football team?
A. Lionel Messi
B. Paulo Dybala
C. Ronaldinoh
D. Leandro Pardese

Answer and Explanation

Answer: A

Lionel Messi is the Captain of Argentina Football Team.

Question 2:Which Indian player topped World TT junior circuit ranking for the first time?
A. Arman Pathan
B. K V Puri
C. Manav Thakkar
D. Lokesh Singhania

Answer and Explanation

Answer: C

Seventeen-year-old paddler Manav Thakkar has become the first Indian to occupy the top spot on the International Table Tennis Federation(ITTF) World Junior Standings.

Question 3:Which country has been named as Best Country to visit in 2018?
A. Switzerland
B. Malaysia
C. Thailand
D. Chile

Answer and Explanation

Answer: D

Chile has been named the Best Country to visit next year by Lonely Planet in its ‘Best in Travel 2018’ list.

Question 4:Infosys recently cleared acquisition of which Israeli automation firm?
A. Panama
B. Panaya
C. Poris
D. Perting

Answer and Explanation

Answer: B

Infosys Ltd co-founder and chairman Nandan Nilekani said the company had found no evidence of wrongdoing in the contentious $200 million acquisition of Israeli automation technology firm Panaya Ltd in 2015.

Question 5:PoerbyProxi technology firm was acquired by which tech giant?
A. Amazon
B. Google
C. Apple
D. Tesla

Answer and Explanation

Answer: C

Apple has recently acquired wireless charging technology firm PowerbyProxi.

Question 6:Which country’s passport has been named as the most powerful passport in the world?
A. Switzerland
B. US
C. UK
D. Singapore

Answer and Explanation

Answer: D

Singapore’s passport has become most powerful in the world with a Visa-free score of 159, according to Passport Index developed by advisory firm Arton Capital.

Question 7:Which of the following country is not a member of Paris climate deal?
A. Ukraine
B. Syria
C. North Korea
D. Kenya

Answer and Explanation

Answer: B

The US and Syria are the only two countries in the world who have refused to be the members of the Paris Climate deal.

Question 8: On which day will Government of India celebrate ‘anti-black money day’?
A. 8th November
B. 8th December
C. 14th November
D. 14th December

Answer and Explanation

Answer: A

The government will observe November 8 as ‘anti-black money day’ and central ministers and BJP leaders will travel across the country to highlight gains of last year’s demonetisation of high-value banknotes, a statement by Finance Minister Arun Jaitley.

Question 9:Researchers of which country developed transparent solar cells?
A. India
B. UK
C. US
D. Switzerland

Answer and Explanation

Answer: C

A team led by researchers from US at Michigan State University engineers have developed transparent solar cells with the efficiencies above 5% while traditional solar cells has an efficiency of 15-18%.

Question 10:”Paryatan Parv” was celebrated all across country from __ to __.
A. 5th to 25th October
B. 5th to 25th August
C. 5th to 25th March
D. 5th to 25th September

Answer and Explanation

Answer: A

Three week long “Paryatan Parv” a nation-wide celebration of Tourism organized by Ministry of Tourism, in collaboration with other Central Ministries, State Governments and Stakeholders from 5th to 25th October 2017 concluded here today.

Daily Current Affairs: 25 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-25-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-25-2017-Current-Affairs-Infographic