Current Affairs Quiz 26 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 26 October 2017

Question 1:Kangra is a district in ___
A. Jammu and Kashmir
B. West Bengal
C. Gujarat
D. Himachal Pradesh

Answer and Explanation

Answer: D

Kangra is a district in Himachal Pradesh.

Question 2:Devendra Fadnavis is the Chief Minister of ___
A. Madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. Punjab
D. Haryana

Answer and Explanation

Answer: B

Devendra Fadnavis is the Chief Minister of Maharashtra.

Question 3:Which is the 1st nation to give citizenship to robot?
A. South Korea
B. Saudi Arabia
C. US
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: B

Saudi Arabia is the 1st nation to give citizenship to humanoid Sophia.

Question 4:Who is the PM of New Zealand?
A. Angela Merkel
B. Christine Lagarde
C. Theresa May
D. Jacinda Ardern

Answer and Explanation

Answer: D

Jacinda Ardern is the Prime Minister of New Zealand.

Question 5:How many billionaires are from Asia?
A. 237
B. 367
C. 568
D. 637

Answer and Explanation

Answer: A

In 2016, there were 637 billionaires from Asia.

Question 6: Uber’s credit card is called ____
A. Uber Master
B. Uber Visa
C. Visa Uber
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Uber has introduced a credit card in US called ‘Uber Visa’.

Question 7:Kohli is ranked at __ on Forbes list of most valuable brands.
A. 14
B. 8
C. 7
D. 10

Answer and Explanation

Answer: C

Kohli is ranked at 7 on Forbes list of most valuable brands.

Question 8:Lionel Messi is a ___
A. Cricketer
B. Footballer
C. Shooter
D. Swimmer

Answer and Explanation

Answer: B

Lionel Messi is a footballer from Barcelona.

Question 9:How much wealth do US billionaires control ?
A. $5 triilion
B. $7 trillion
C. $2.3 rillion
D. $1.2 trillion

Answer and Explanation

Answer: C

The US billionaires control a wealth of $2.3 trillion .

Question 10: Which is the largest source country for migrants in Canada?
A. India
B. China
C. Philippines
D. Singapore

Answer and Explanation

Answer: C

Philippines is the largest source country for migrants in Canada.

Daily Current Affairs: 26 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-26-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-26-2017-Current-Affairs-Infographic