Current Affairs Quiz October 27 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz October 27 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz October 27 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz October 27 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 October 2017

Question 1:Who is president of FIFA?
A. Lionel Messi
B. Paulo Dybala
C. Gianni Infantino
D. Leandro Pardese

Answer and Explanation

Answer: C

Gianni Infantino is the president of FIFA.

Question 2:Sultan of Junior Trophy tournament is associated with which game?
A. Boxing
B. Cricket
C. Football
D. Hockey

Answer and Explanation

Answer: D

Sultan of Junior trophy is associated with Hockey.

Question 3:Which country recently gave citizenship to a Robot?
A. Switzerland
B. Saudi Arabia
C. Thailand
D. UAE

Answer and Explanation

Answer: B

Saudi Arabia has become the world’s first country to grant citizenship to a robot.

Question 4:Which company has been named as world’s best company to work for?
A. Salesforce
B. Apple
C. Google
D. Microsoft

Answer and Explanation

Answer: A American cloud computing company Salesforce has topped the Fortune’s list of 25 best global companies to work for.

Question 5:Which State/UT has recently become an associate the member of BCCI?
A. Delhi
B. Puducherry
C. Kerala
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: B

The Cricket Association of Puducherry(CAP) was chosen by the Committee of Administrators as an associate member of the Board of Control for Cricket in India.

Question 6:Tennis player Martina Hingis recently announced her retirement, she belongs to ____.
A. Switzerland
B. US
C. UK
D. Singapore

Answer and Explanation

Answer: A

Swiss tennis great Martina Hingis announced her retirement, signalling the end of a career which took her from 1990s teenage superstar to doubles world number one some 20 years later.

Question 7:Setsuko Thurlow will receive Nobel Peace Prize along with ICAN, she belongs to which country?
A. Ukraine
B. Syria
C. Japan
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

Setsuko Thurlow, a surviovor of the atomic bombings of Hiroshima, will jointly accept the 2017 Nobel Peace Prize with this year’s laureate, the International Centre to Abolish Nuclear Weapons (ICAN).

Question 8:Who got CII Industrial Innovation Award 2017?
A. Tata Motors
B. Tata Steel
C. JSW
D. L&T Technology Services

Answer and Explanation

Answer: D

L&T Technology Services was conferred with the Confederation of Indian Industries(CII) Industrial Innovation Award 2017.

Question 9:Which state government has announced to sack their officials who demand dowry or indulges in child marriages?
A. UP
B. Bihar
C. MP
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

Bihar government has warned its officials that they would be sacked if they indulge in activities like demanding dowry or promoting child marriages.

Question 10:SC recently banned milk for worship in which temple?
A. Ghrushneshwar
B. Mahakaleshwar
C. Somnath
D. Amarnath

Answer and Explanation

Answer: B

The Supreme Court approved new worship norms at Mahakaleshwar Jyotirlinga Temple in Ujjainin MP amid reports that the Shiv Lingam inside the temple is shrinking.

Daily Current Affairs: 27 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-27-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-27-2017-Current-Affairs-Infographic