Current Affairs Quiz 28 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 28 October 2017

Question 1:How many countries will participate in FIFA 2018 World Cup ?
A. 31
B. 32
C. 33
D. 34

Answer and Explanation

Answer: B

32 countries will participate in FIFA 2018 World Cup .

Question 2:Devendra Fadnavis is the Chief Minister of ___
A. Madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. Punjab
D. Haryana

Answer and Explanation

Answer: B

Devendra Fadnavis is the Chief Minister of Maharashtra.

Question 3:Indian Hockey team won the opening match in Asia Cup 2017 against ____
A. South Korea
B. China
C. Singapore
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Hockey team the opening match against Singapore.

Question 4:Google’s co-founders are Sergey Brin and _____
A. Tim Cook
B. Steve Jobs
C. Satya Nadella
D. Larry Page

Answer and Explanation

Answer: D

Larry Page is the co-founder of Google.

Question 5: Who is the founder of the spaceflight company Virgin Galactic?
A. Chris Sacca
B. Mark Zukerberg
C. Elon Musk
D. Richard Branson

Answer and Explanation

Answer: D

Richard Branson is the founder of the spaceflight company Virgin Galactic.

Question 6: Which team defeated Malaysia in Asia Open Cup ?
A. China
B. India
C. Singapore
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

China defeated Malaysia in the Asia Open Cup.

Question 7:FIFA 2018 is set to take place in ___
A. Russia
B. China
C. India
D. USA

Answer and Explanation

Answer: A

FIFA 2018 will take place in Russia.

Question 8:Lionel Messi is a ___
A. Cricketer
B. Footballer
C. Shooter
D. Swimmer

Answer and Explanation

Answer: B

Lionel Messi is a footballer from Barcelona.

Question 9:What is the total prize money of FIFA 2018?
A. 500 million dollars
B. 600 million dollars
C. 400 million dollars
D. 300 million dollars

Answer and Explanation

Answer: C

The total prize money of FIFA 2018 is $400 million.

Question 10: World’s first hydrogen tram has begun operating at ____
A. India
B. China
C. Philippines
D. Singapore

Answer and Explanation

Answer: B

World’s first hydrogen tram begins operating at China.

Daily Current Affairs: 28 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-28-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-28-2017-Current-Affairs-Infographic