Current Affairs Quiz 29 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 29 October 2017

Question 1:How many goals were scored in FIFA U-17 2017?
A. 172
B. 173
C. 182
D. 183

Answer and Explanation

Answer: D

183 goals were scored in FIFA U-17 2017 organised in India.

Question 2:Which country has taken the stand that India-US armed drones deal would lead to conflict?
A. Pakistan
B. Russia
C. China
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: A

Pakistan warned that the India-US armed drones deal between the countries could increase chances of military misadventures leading to a conflict.

Question 3:Which country’s researchers along with US’ developed AI to detect earthquakes that are developing ?
A. South Korea
B. UK
C. Singapore
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: B

UK and US-based researchers developed the AI system.

Question 4:Who is the Deputy CM of Delhi ?
A. Arvind Kejriwal
B. Manish Sasodia
C. Sheela Dixit
D. Kiran Bedi

Answer and Explanation

Answer: B

Mnaish Sasodia is the Deputy Chief Minister of New Delhi.

Question 5:Govt releases ___ crores to compensate states for loss after GST rollout.
A. 8400
B. 8500
C. 8600
D. 8700

Answer and Explanation

Answer: D

Govt released Rs.8700 crores for states to compensate their loss after GST.

Question 6: In which month was GST rolled out?
A. June
B. July
C. August
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

GST was rolled out on the 1st of July.

Question 7:Who is the first captain to slam 6 ODI tons in a year ?
A. Ricky Ponting
B. Virat Kohli
C. MS Dhoni
D. Kumara Sangakkara

Answer and Explanation

Answer: B

Virat Kohli is the first captain to slam 6 ODI tons in a year.

Question 8:How many international hundreds were chased by Graeme Smith when he was a captain?
A. 13
B. 23
C. 33
D. 43

Answer and Explanation

Answer: C

Graeme Smith slammed 33 international hundreds when he was the captain of South African cricket team.

Question 9:FIFA U-17 was held in UAE in the year __
A. 2013
B. 2014
C. 2015
D. 2016

Answer and Explanation

Answer: A

FIFA U-17 was held in UAE in the year 2013.

Question 10: How many Indian troops are serving UN Peacekeeping initiatives ?
A. 5000
B. 6000
C. 7000
D. 8000

Answer and Explanation

Answer: C

7000 Indian troops are serving UN Peacekeeping initiatives.

Daily Current Affairs: 29 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-29-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-29-2017-Current-Affairs-Infographic