Current Affairs Quiz 3 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs 3 October 2017.

Question 1: Which state tops the list of most active gun licences?
A. Andhra Pradesh
B. Madhya Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: C

Uttar Pradesh houses 12.77 lakh active gun licenses.

Question 2: Fukushima radioactive leak occurred in ___
A. 2010
B. 2011
C. 2012
D. 2013

Answer and Explanation

Answer: B

Fukushima radioactive leak occurred in 2011.

Question 3: Who is the first female President of UK Supreme Court?
A. Mary Arden
B. Elizabeth Gloster
C. Brenda Hale
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Brenda Hale is the first female President of UK supreme court.

Question 4: What is the name of the Startup that has launched its first space balloon in US?
A. Stratollite
B. World View
C. USA View
D. World Satellite

Answer and Explanation

Answer: B

World View launched its first space balloon called Stratollites that can operate at the upper edge of Earth’s atmosphere.

Question 5: How many active gun licenses does J&K house?
A. 3.59 lakh
B. 3.69 lakh
C. 3.79 lakh
D. 3.89 lakh

Answer and Explanation

Answer: B

J&K houses 3.69 lakh active gun licenses.

Question 6: Monarch Airlines is an airlines of which country?
A. Pakistan
B. USA
C. UK
D. Indian

Answer and Explanation

Answer: C

Monarch Airlines is UK’s 5th largest airline.

Question 7: Recently, Reliance Communications shares fell by __
A. 10%
B. 20%
C. 30%
D. 40%

Answer and Explanation

Answer: A

Reliance Communications shares fall by 10%.

Question 8: The officials of which department have been asked to give up privileges?
A. Police
B. Education
C. Railways
D. Health

Answer and Explanation

Answer: C

Rail officials have been asked to give up privileges .The Railway Ministry has asked the top railway officials to travel in sleeper and AC 3-tier

Question 9: Usain Bolt is __ times Olympic champion .
A. 6
B. 7
C. 8
D. 9

Answer and Explanation

Answer: C

Usain Bolt is 8 times Olympic Champion.

Question 10: Justin Gatlin is an athlete from ___
A. Russia
B. USA
C. UK
D. France

Answer and Explanation

Answer: B

Justin Gatlin is an athlete from USA.

Daily Current Affairs: 3 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-3-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-3-2017-Current-Affairs-Infographic