Current Affairs Quiz October 30 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz October 30 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz October 30 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz October 30 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 30 October 2017

Question 1:Who received Golden Peacock Award in Leadership category?
A. Narendra Modi
B. Mamata Banarjee
C. N Chandrababu Naidu
D. Devendra Fadamvis

Answer and Explanation

Answer: C

Andhra Pradesh Chief Minsiter N Chnadrababu Naidureceived the ‘Golden Peacock Award’ under the Global Leadership in Public Service and Economic Transformation category at a convention in London.

Question 2:Indian Junior Men’s team won ___ medal at Sultan of Johor Cup.
A. Gold
B. Bronze
C. Silver
D. None of these

Answer and Explanation

Answer: B

The Indian Jr. men’s hockey team won Bronze at the seventh Sultan of Johor Cup by defeating hosts Malaysia 4-0 in the third-fourth classification match.

Question 3:Paolo Gentiloni is the Prime Minister of _____.
A. Switzerland
B. Canada
C. Thailand
D. Italy

Answer and Explanation

Answer: D

Paolo Gentiloni is the PM of Italy.

Question 4:Which company has made joint venture with Relaince group to manufacture components of aircrafts?
A. Salesforce
B. Dassault
C. Mahdinra and Mahindra
D. Hans Engineering

Answer and Explanation

Answer: B

France’s Dassault Aviation said it would invest Rs.750crore in ites defence sector joint venture with the Anil Ambani led Reliance Group to manufacture aircraft components.

Question 5:PM Modi inaugurated BIdar-Kalburgi railway line, it is located in which state?
A. Karnataka
B. Maharashtra
C. Kerala
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: A

Prime Minister Narendra Modi dedicated Bidar-Kalburgi new railway line to the nation by unveiling a plaque at Bidar Railway Station in Karntaka.

Question 6:Who is the founder of Wiki Leaks?
A. Julian Assange
B. Miliana Guttress
C. Julian Francil
D. Barack de-Souza

Answer and Explanation

Answer: A

WikiLeaks is an international non-profit organization founded by Julian Assange that publishes secret information, news leaks, and classified media provided by anonymous sources.

Question 7:Which country will host UN Global Wildlife Summit on Migratory Species in 2020?
A. Ukraine
B. India
C. Japan
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

India will host the thirteenth session of United Nations’ global wildlife summit on migratory species(CMS COP13) in 2020. (ICAN).

Question 8:The GOI recently signed a $200 million Loan Agreement with World Bank for transformation of Agribusiness and Rural projects in which state?
A. Maharashtra
B. Bihar
C. Assam
D. Manipur

Answer and Explanation

Answer: D

The Government of India and the World Bank signed a $200 million Loan Agreement for the Assam Agribusiness and Rural Transformation Project.

Question 9:Who won Formula One championship for record fourth time?
A. Sebastian Vettel
B. Michael Schumacker
C. Valterri Boltas
D. Lewis Hamilton

Answer and Explanation

Answer: D

Mercedes’ British driver Lewis Hamilton won his fourth Formula One championship after he finished 9th in the Mexican GP and his rival Sebastian Vettel finished 4th.

Question 10:Who won French Open Super Series Badminton Title 2017?
A. Gurusaidutta
B. P Kashyap
C. K Srikanth
D. P Sai

Answer and Explanation

Answer: C

World No 4 Kidambi Srikanth clinched his second consecutive Superseries title of the year at the French Open, becoming the first Indian shuttler to win four Superseries in a year.

Daily Current Affairs: 30 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-30-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-24-2017-Current-Affairs-Infographic