Current Affairs Quiz 31 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 31 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 31 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 31 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 31 October 2017

Question 1:Students of ____ set Asia record for most cleaning robots
A. IIT Delhi
B. IIT Madras
C. IIT Kanpur
D. IIT Kharagpur

Answer and Explanation

Answer: B

The record set by the students with 45 smartphone controlled robots.

Question 2: Recep Tayyip Erdogan is the President of ____
A. Australia
B. Georgia
C. Turkey
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: C

Recep Tayyip Erdogan is the President of Turkey.

Question 3:Which country denied reports of plans to divert Brahmaputra?
A. Nepal
B. Bhutan
C. China
D. India

Answer and Explanation

Answer: C

China denied reports of plans to construct a tunnel to divert Brahmaputra.

Question 4:Jitu Rai is an Indian ____
A. Cricketer
B. Footballer
C. Shooter
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Jitu Ria is an Indian Shooter.

Question 5:How many times has Prem Kumar Dhumal served as the CM of Himachal ?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 0

Answer and Explanation

Answer: B

Prem Kumar Dhumal has served twice as the CM of Himachal.

Question 6:What is the distance of shortest rail link between Asia and Europe?
A. 626 km
B. 726 km
C. 826 km
D. 926 km

Answer and Explanation

Answer: C

The shortest rail link linking Asia and Europe is 826 km long.

Question 7:Who is the PM of Georgia ?
A. Nawaz Sharif
B. Theresa May
C. Angela Merkel
D. Giorgi Kvirikashvil

Answer and Explanation

Answer: D

Giorgi Kvirikashvil is the Prime Minister of Georgia.

Question 8:How many nations does the Asia-Europe rail link connect ?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: C

The rail link connects Turkey, Georgia and Azerbaijan.

Question 9:India defeated ___ in Women’s Hockey Asia Cup 2017.
A. China
B. Malaysia
C. Saudi Arabia
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: B

Indian women’s team defeated Malaysia 2-0.

Question 10: Reliance Communications has a debt of Rs.___ crore.
A. 50000
B. 60000
C. 45000
D. 85000

Answer and Explanation

Answer: C

The firm has a debt of Rs.45,000 crores.

Daily Current Affairs: 31 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-31-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-24-2017-Current-Affairs-Infographic