Current Affairs Quiz 5 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs 5 October 2017.

Question 1: Who is the newcomer on the Forbes India Richest list ?
A. Mukesh Ambani
B. Anil Ambani
C. Nusli Wadia
D. Ratan Tata

Answer and Explanation

Answer: C

Nusli Wadia, the chairman of Wadia group is the newcomer on the list with a net worth of $5.6 billion.

Question 2: What is the repo rate of RBI?
A. 5%
B. 6%
C. 7%
D. 8%

Answer and Explanation

Answer: B

The repo rate of RBI is 6%.

Question 3: Who has been elected as Samajwadi Party Chief for the next 5 years?
A. Ram Gopal Yadav
B. Dimple Yadav
C. Akhilesh Yadav
D. Shivpal Yadav

Answer and Explanation

Answer: C

Akhilesh Yadav was unanimously re-elected as Samajwadi Party’s National President for 5 yrs.

Question 4: Which country gives MiG-29 fighter jets to Serbia?
A. USA
B. UK
C. China
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: D

Russia gives fighter jets to Serbia free of cost.

Question 5: Who has topped the Forbes Indian Rich list?
A. Mukesh Ambani
B. Anil Ambani
C. Rana Kapoor
D. Ratan Tata

Answer and Explanation

Answer: A

Mukesh Ambani tops the list with a net worth of $38 billion.

Question 6: Ukhnaa Khurelsukh is the Prime Minister of ____
A. Pakistan
B. USA
C. UK
D. Mongolia

Answer and Explanation

Answer: D

Ukhnaa Khurelsukh is the Mongolian PM.

Question 7: The first international visit of Ram Nath Kovind as the President of India is to which country?
A. Ethiopia
B. Sudan
C. Uganda
D. Kenya

Answer and Explanation

Answer: A

In maiden trip as President, Kovind is visiting Ethiopia and Djibouti

Question 8: Rana Kapoor is the chairman of ___
A. SBI
B. ICICI
C. Yes Bank
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Rana Kapoor is the Chairman Yes Bank.

Question 9: Pooja Kadian became the first ever Indian sportsperson to win a gold medal in which Sport?
A. Jiu Jitsu
B. Taekwondo
C. Shot put
D. Whushu

Answer and Explanation

Answer: D

India won its first ever Wushu World Championship gold and Pooja Kadian became the first ever Indian sportsperson to win a gold medal at the Championship.

Question 10: Johann Ledermair is a sportsperson from ___
A. Austria
B. USA
C. UK
D. France

Answer and Explanation

Answer: A

Johann Ledermair is an Austrian racer.

Daily Current Affairs: 5 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-5-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-5-2017-Current-Affairs-Infographic