Current Affairs Quiz September 10 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 10 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 10 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 10 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 10 September 2017.

Question 1: First water ATM was inaugurated in _____
A. Delhi
B. Hyderabad
C. Mumbai
D. Lucknow

Answer and Explanation

Answer: B

The first water ATM has been inaugurated by Telangana state Home minister in Hyderabad.

Question 2: For which of the following fields, a Nobel prize is not awarded?
A. Literature
B. Physics
C. Medicine
D. Mathematics

Answer and Explanation

Answer: D

Nobel prize is given annually for the excellent work in Chemistry, Literature, Physics, Medicine or Physiology and peace.

Question 3: Which state government signed MoU with Google to increase digital literacy?
A. Maharashtra
B. Assam
C. Kerala
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: B

In a bid to take internet connectivity to the remotest part of the state, Assam government signed MoU with Google India.

Question 4: Trump regime recently supported sale of __ and __ fighter plane to India.
A. F-20&F21
B. F-9&F10
C. Rafel & Supersonic
D. F-18&F-16

Answer and Explanation

Answer: D

The Trump administration has told the U.S Congress that it strongly supports the sale of F-18 and F-16 fighter planes to India, built by American companies Boeing and Lockheed Martin respectively.

Question 5: India ranks ___ in milk production worldwide.
A. 2nd
B. 4th
C. 1st
D. 3rd

Answer and Explanation

Answer: C

India ranks first in milk production in the world, the milk yield per animal is very low as compared to international standards.

Question 6: Aadhar card is issued by _____
A. UIDAI
B. NITI Aayog
C. Finance Ministry
D. home Ministry

Answer and Explanation

Answer: A

Aadhar card is issued by UIDAI (Unique Identification Authority of India)

Question 7: GSTN(Goods and Service Tax Network) is a ____ organization.
A. Government
B. Private
C. NGO
D. PPP

Answer and Explanation

Answer: B

Interestingly, GSTN was incorporated in 2013 and is a non-government, private limited company with the GOI holding 24.5% equity.

Question 8: India recently imposed Additional tax on import of Stainless Steel from which country?
A. US
B. Pakistan
C. China
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

Indai has imposed an additional tax of 18.95% import tax on certain Stainless Steel products from China for five years in order to curb influx of cheaper foreign imports.

Question 9: Who won US Open2017 title?
A. Serena Williams
B. Venus Williams
C. Sloane Stephens
D. Madison Keys

Answer and Explanation

Answer: C

America’s Sloane Stephens defeated Madison Keys 6-3, 6-0 to lift her first Grand Slam title at the finals of the US Open tournament.

Question 10: Who is currently World No.1 Test bowler?
A. Ravindra Jadeja
B. Shane Warne
C. Dail Stayne
D. James Anderson

Answer and Explanation

Answer: D

England’s pacer James Anderson replaced India’s Ravindra Jadeja as the top ranked Test Bowler in the latest ICC Test bowler rankings.

Daily Current Affairs: 10 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-10-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-10-2017-Current-Affairs-Infographic