Current Affairs Quiz September 11 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 11 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 11 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 11 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 11 September 2017.

Question 1: India’s first green field smart city will be _________
A. Delhi Smart City
B. Hyderabad Smart City
C. Ranchi Smart City
D. Gurugram Smart City

Answer and Explanation

Answer: C

Vice President Venkaiah Naidu laid the foundation stone for Ranchi Smart City coming up on the Heavy Engineering Corporation(HEC) land. It is the first green field smart city of the country.

Question 2: Recently which notable Advocate announced his retirement from legal profession?
A. Arun Jaitley
B. Ram Jethmalani
C. Kapil Sibbal
D. Prashant Bhushan

Answer and Explanation

Answer: B

Mr. Ram Jethmalani, 94, announced his retirement from over seven-decade-long career as an advocate.

Question 3: DRDO recently carried successful test of which missile?
A. NAG
B. Agni
C. Bramhos
D. KALI

Answer and Explanation

Answer: A

India’s indigenously developed third generation anti-tank guided missile(ATGM) NAG has been successfully flight tested by Defence Research and Development Organization in deserts of Rajsthan.

Question 4: In which year was the World Trade Center in New York attacked by terrorists?
A. 2002
B. 2001
C. 2000
D. 2003

Answer and Explanation

Answer: B

The US commemorated the 16th anniversary of the 9/11 terror attacks in 2001 which killed nearly 3,000 people.

Question 5: Shaheen VI is the joint Air Force exercise between:
A. India-Russia
B. UAE-US
C. China-Pakistan
D. China-US

Answer and Explanation

Answer: C

The Air Force of China and Pakistan has began a joint training exercise named Shaheen VI and deployed their largest fighter jets and AWACS aircraft.

Question 6: PNB has joined hands with ______ telecom operator for its mobile wallet speedpay.
A. Vodafone
B. Airtel
C. Idea
D. BSNL

Answer and Explanation

Answer: D

Punjab National Bank and State-run telecom operator BSNL joined hands to roll out open mobile wallet speedpay across 10 states in the country.

Question 7: First Indian Worker’s Resource Center(IWRC) was opened in Dubai in______
A. 2009
B. 2008
C. 2010
D. 2011

Answer and Explanation

Answer: C

The first IWRC was opened in Dubai in 2010.

Question 8: Who has won US open Men’s singles title this year?
A. Rafael Nadal
B. Roger Federer
C. Kelvin Anderson
D. Andre Agassi

Answer and Explanation

Answer: A

World No.1 Rafael Nadal won his 3rd US Open title, taking his tally of grand slam titles to 16.

Question 9: Who is chairman of DRDO?
A. Raghunath Mashelkar
B. M Chitale
C. Williams Christopher
D. S Christopher

Answer and Explanation

Answer: D

S Christopher is the Chairman of Delhi headquartered organization.

Daily Current Affairs: 11 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-11-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-11-2017-Current-Affairs-Infographic