Current Affairs Quiz September 12 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 12 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 12 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 12 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 September 2017.

Question 1: Nirmala Sitharaman is the _________
A. Sports Minister
B. Railway Minister
C. Defence Minister
D. Finance Minister

Answer and Explanation

Answer: C

Nirmala Sitharaman is the current Defence Minister.

Question 2: Who is the Road Transport Minister?
A. Arun Jaitley
B. Naveen Patnaik
C. Nirmala Sitharaman
D. Nitin Gadkari

Answer and Explanation

Answer: D

Nitin Gadkari is the Road Transport Minister.

Question 3: Which govt has ordered schools to install CCTVs?
A. Madhya Pradesh
B. Assam
C. Delhi
D. Mizoram

Answer and Explanation

Answer: C

Delhi government asked its schools to install CCTVs and verify the non-teaching staff’s background.

Question 4: On which country did UN impose sanctions recently?
A. North Korea
B. USA
C. China
D. UK

Answer and Explanation

Answer: A

The United Nations Security Council imposed sanctions on North Korea.

Question 5: How many nuclear tests has North Korea performed till now ?
A. 5
B. 6
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

North Korea performed 6 nuclear tests.

Question 6: Who is the Vice President of Congress?
A. Rahul Gandhi
B. Ajay Bhushan Pandey
C. Arun Jaitley
D. Sonia Gandhi

Answer and Explanation

Answer: A

Rahul Gandhi is the Vice-President of Congress.

Question 7: Which company is the fastest growing firm as per Fortune Magazine ?
A. Facebook
B. Amazon
C. Natural Health Trends
D. Google

Answer and Explanation

Answer: C

Natural Health Trends is the fastest growing firm since last year in the Fortune list.

Question 8: Who is the President of BJP?
A. Sushma Swaraj
B. Amit Shah
C. Narendra Modi
D. Aruj Jaitley

Answer and Explanation

Answer: B

Amit Shah is the President of BJP.

Question 9: Priyanka Panwar has been banned for________
A. 5 Years
B. 6 Years
C. 7 Years
D. 8 Years

Answer and Explanation

Answer: D

India’s Priyanka Panwar, 4*400 gold medalist at the 2014 Incheon Asian Games was banned by the National Anti-Doping Agency for 8 years.

Question 10: Who is India’s present the Air Force Chief ?
A. Deepak Kapoor
B. BS Dhanoa
C. Arup Raha
D. Bipin Rawat

Answer and Explanation

Answer: B

BS Dhanoa is the Air Force Chief.

Daily Current Affairs: 12 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-12-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-12-2017-Current-Affairs-Infographic