Current Affairs Quiz September 13 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 13 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 13 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 13 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 13 September 2013.

Question 1: Which Indian state is planning to ban Plastic completely?
A. Maharashtra
B. Delhi
C. Kerala
D. Madhya Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

The Maharashtra government is planning to completely ban plastic bags from Gudi-Padwa next year.

Question 2: Which Hindu festival is observed as the beginning of new year?
A. Dasara
B. Onam
C. Gudi Padwa
D. Vijayadashmi

Answer and Explanation

Answer: C

Gudi-Padwa is the annual festival marked as the starting of new year according to Hindu calender.

Question 3: India recently granted citizenship to which refugees?
A. Rohingya Refugees
B. Chakma-Hajong Refugees
C. Rakhine Refugees
D. Jew Refugees

Answer and Explanation

Answer: B

The Union Home Ministry on Wednesday cleared the citizenship for over one lakh Chakma-Hajongs, Buddhists, and Hindus, who fled to India in the 1960s to escape religious persecution in Chittagong Hill area of Bangladesh.

Question 4: India’s first bullet train project will be functional by 2022 between ___ and ____
A. Ahamadabad-Mumbai
B. Banglore-Ahamadabad
C. Delhi-Mumbai
D. None of these

Answer and Explanation

Answer: A

India’s first bullet train will be functional between Ahamadabad-Mumbai by 2022.

Question 5: Halima Yacob recently become first female president of ____.
A. Malaysia
B. Qatar
C. Iraq
D. Singapore

Answer and Explanation

Answer: D

Halimah Yacob was sworn in as the 8th President of Singapore.

Question 6: Dawood Abraham’s assts were seized by which country?
A. US
B. India
C. UK
D. Singapore

Answer and Explanation

Answer: C

The Uk Government has seized property worth 42,000crore belonging to India’s most wanted gangster and world’s second richest criminal ever Dawood Inrahim.

Question 7: RBI will released Rs.100 coin to celebrate birth centenary of ____.
A. Rajeev Gandhi
B. Lokmany Tilak
C. M G Ramchandran
D. Vargis Qurian

Answer and Explanation

Answer: C

Reserve Bank of India will introduce 100 rupees coin to mark the Birth Centenary of AIADMK founder Late. Dr. M G Ramchandran.

Question 8: Acquisition Brilliant Basics, a London Based product design and customer experience innovator was completed by
A. TCS
B. Infosys
C. Capgemini
D. IBM

Answer and Explanation

Answer: B

Infosys announced that it has completed the acquisition of London Based product design and customer experience innovator Brilliant Basics.

Question 9: With which firm has Paytm Payment Bank partnered to release Rupay-powred digital debit card?
A. NITI Aayog
B. GOI
C. NPCI
D. RBI

Answer and Explanation

Answer: C

Paytm Payments Bank(PPB) has partnered with the National Payment Corporation of India to launch Rupay-powred digital debit card.

Question 10: Recently which team defeated World XI in Independence Cup?
A. Pakistan
B. India
C. Australia
D. South Africa

Answer and Explanation

Answer: A

Pakistan defeated World XI by 20 runs in the first International match of the independence Cup in Lahore.

Daily Current Affairs: 13 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-13-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-13-2017-Current-Affairs-Infographic