Current Affairs Quiz September 14 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 14 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 14 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 14 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 14 September 2017.

Question 1: Which is the 1st Indian state to approve e-vehicle policy ?
A. Andhra Pradesh
B. Telangana
C. Karnataka
D. Haryana

Answer and Explanation

Answer: C

Karnataka is the 1st Indian state to approve e-vehicle policy.

Question 2: Which state has decided to create Wi-Fi zone in all Gram Panchayats?
A. Andhra Pradesh
B. Telangana
C. Karnataka
D. Haryana

Answer and Explanation

Answer: D

Haryana govt has decided to create Wi-Fi zone in all Gram Panchayats.

Question 3: The students of which IIT have got 200 pre-placements offers?
A. Kanpur
B. Kharagpur
C. Bombay
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: B

IIT –Kharagpur gets 200 pre-placement offers for the 1st time.

Question 4: Who is the commander of LeT ?
A. Abu Ismail
B. Sharif
C. Abu Fakr
D. Mohammed Zakir

Answer and Explanation

Answer: A

Abu Ismail is the commander of LeT.

Question 5: Which nationality is ranked best in the world ?
A. Japan
B. India
C. German
D. France

Answer and Explanation

Answer: C

German nationality is ranked best in the world.

Question 6: Who is the head coach of Indian cricket team?
A. Rahul Dravid
B. Ravi Shastri
C. Anil Kumble
D. Virender Sehwag

Answer and Explanation

Answer: B

Rvai Shastri is the head coach of Indian cricket team.

Question 7: In which year will the next cricket World Cup will be held?
A. 2018
B. 2019
C. 2020
D. 2021

Answer and Explanation

Answer: B

World Cup will be held in 2019.

Question 8: Which rank did India get according to Kochenov Quality of National Index?
A. 100
B. 101
C. 102
D. 103

Answer and Explanation

Answer: B

India is ranked 101 among 159 countries.

Question 9: Which is the 2nd best performing auto stock ?
A. Tesla
B. Volkswagen
C. Maruti Suzuki
D. Toyota

Answer and Explanation

Answer: C

Maruti Suzuki is the 2nd best performing auto stock after Tesla.

Question 10: Which country threatened USA and Japan?
A. North Korea
B. UK
C. China
D. India

Answer and Explanation

Answer: A

North Korea threatened USA and Japan for imposing sanctions on the country.

Daily Current Affairs: 14 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30