Current Affairs Quiz September 15 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 15 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 15 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 15 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15 September 2015.

Question 1: Which is the first Indian state to approve e-vehicle policy?
A. Maharashtra
B. Delhi
C. Karnataka
D. Madhya Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

Karnataka has become the first state to roll out an Electric Vehicle and Energy Storage policy.

Question 2: Which Indian firm has been ranked India’s top brand in 2017?
A. ICICI
B. HDFC
C. SBI
D. LIC

Answer and Explanation

Answer: B

Private sector lender HDFC Bank topped the list of the country’s top 50 brands with brand value of $17.97bn.

Question 3: Which country recently relaxed its visa rules for Indians?
A. UAE
B. US
C. UK
D. USSR

Answer and Explanation

Answer: A

The UAE announced a relaxation in visa rules for Indians, which it said was part of the strengthening of bilateral ties.

Question 4: India launched postal service to order food from ____.
A. Sri Lanka
B. Myanmar
C. United States
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: D

India and Japan signed pact to start postal service which will help Japanese people living in India to order food from Japan.

Question 5: India launched Operation ____ to help Rohingya refugees in Bangladesh.
A. Insaniyat
B. Blue Star
C. Daaya
D. Manavta

Answer and Explanation

Answer: A

India has started Operation Insaniyat to provide assistance to Bangladesh in response to humanitarian crisis being faced on account of the large influx of Rohingya refugees into the country from Myanmar.

Question 6: Which team topped latest FIFA ranking?
A. Brazil
B. Argentina
C. Germany
D. Chilli

Answer and Explanation

Answer: C At the top of the FIFA ranking, Germany toppled Brazil to regain the No. 1 spot.

Question 7: Which city will host 2024 Sumer Olympic Games?
A. Madrid
B. Paris
C. Brussels
D. Los Angels

Answer and Explanation

Answer: B

The International Olympic Committee (IOC)officially awarded the 2024 Summer Olympic games to Paris.

Question 8: Which country recently held biggest ever war games in 20 years?
A. N Korea
B. Japan
C. S Korea
D. Sweden

Answer and Explanation

Answer: D

Sweden is conducting biggest ever military drill in over 20 years, named The aurora Exercisewith the support of NATO countries.

Question 9: Headquarter of NATO is in _____
A. Paris
B. Washington
C. Brussels
D. Berlin

Answer and Explanation

Answer: C

North Atlantic Treaty Organisation(NATO) is an intergovernmental military organization headquartered in Brussels, Belgium.

Question 10: National Engineers Day is celebrated on,
A. 15th September
B. 15th October
C. 17th September
D. 17th October

Answer and Explanation

Answer: A

Every year India celebrates Engineers day on 15th September as a remarkable tribute to the greatest Indian Engineer Bharatratna Mokshgundam Visvesvaraya.

Daily Current Affairs: 15 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-15-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-15-2017-Current-Affairs-Infographic