Current Affairs Quiz September 16 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 16 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 16 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 16 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 16 September 2017.

Question 1: Rajyavardhan Rathore is the ____ of India.
A. Sports Minister
B. Railway Minister
C. Defence Minister
D. Finance Minister

Answer and Explanation

Answer: A

Rajyavardhan Rathore is the current Sports Minister.

Question 2: Which country does cricketer JP Duminy belong to?
A. China
B. USA
C. Russia
D. South Africa

Answer and Explanation

Answer: D

All-rounder JP Duminy belongs to South Africa.

Question 3: What percent of Mumbai’s garbage is recyclable waste?
A. 71%
B. 72%
C. 73%
D. 74%

Answer and Explanation

Answer: C

73% of Mumbai’s garbage is recyclable waste.

Question 4: Global hunger has risen to _____
A. 11%
B. 12%
C. 13%
D. 14%

Answer and Explanation

Answer: A

Global hunger rises to 11%.

Question 5: How many nuclear tests has North Korea performed till now?
A. 5
B. 6
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

North Korea performed 6 nuclear tests.

Question 6: In which country did IS perform the last attack?
A. India
B. Israel
C. UK
D. USA

Answer and Explanation

Answer: C

Islamic State claimed responsibility for the bombing in London.

Question 7: Who is the Chairman of Oracle?
A. Warren Buffet
B. Larry Ellison
C. Bill Gates
D. Satya Nadella

Answer and Explanation

Answer: B

Larry Ellison is the Chairman of Oracle.

Question 8: Who is the Revenue Secretary?
A. Nitin Kumar
B. Arun Jaitley
C. Hasmukh Adhia
D. Rahul Gandhi

Answer and Explanation

Answer: C

Hamsukh Adhia is the Revenue Secretary.

Question 9: Athletes preparing for ___ Olympics will receive stipend from the Indian Govt.
A. 2018
B. 2019
C. 2020
D. 2021

Answer and Explanation

Answer: C

Athletes preparing for 2020 Olympics will receive a stipend.

Question 10: In which city did the recent Tube train bombing take place?
A. Paris
B. London
C. Barcelona
D. New York

Answer and Explanation

Answer: B

The police have arrested the man in the Tube train bombing at London’s Parsons Green underground station. The bombing is the 4th IS-claimed terror attack in the UK

Daily Current Affairs: 16 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-16-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-16-2017-Current-Affairs-Infographic