Current Affairs Quiz September 17 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 17 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 17 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 17 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 September 2017.

Question 1: In which month is International Coastal Cleanup Day observed ?
A. July
B. August
C. September
D. October

Answer and Explanation

Answer: C

It is observed on the third Sunday of September every year.

Question 2: Russia has recently restored air travel with _______
A. USA
B. UK
C. Iran
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: D

Russia restored air travel with Iraq after 13 years.

Question 3: India’s biggest dam is located in ____
A. Madhya Pradesh
B. Gujarat
C. Delhi
D. Mizoram

Answer and Explanation

Answer: B

India’s biggest dam Sardar Sarovar Dam is located in Gujarat.

Question 4: Who won the Korea Open title?
A. Sania Mirza
B. PV Sindhu
C. Nozomi Okuhara
D. Leander Paes

Answer and Explanation

Answer: B

PV Sindhu won the Korea Open Super series title.

Question 5: Which country does Badminton Player Nozomi Okuhara belong to ?
A. Korea
B. India
C. Japan
D. USA

Answer and Explanation

Answer: C

Nozomi Okuhara is a badminton Player from Japan.

Question 6: Which company is fined for denying to repair a car on warranty?
A. Volkswagen
B. Maruti Suzuki
C. Toyota
D. Skoda

Answer and Explanation

Answer: B

Maruti Suzuki was fined Rs.60, 000 by a consumer court.

Question 7: ___ will hire a chief economist.
A. Facebook
B. Amazon
C. SEBI
D. Google

Answer and Explanation

Answer: C

Markets Regulator SEBI will hire a chief economist.

Question 8: Sardar Sarovar Dam is the world’s ____ largest dam.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: B

Sardar Sarovar Dam is the world’s second largest dam.

Question 9: What is the height of Mount Everest?
A. 8,838 m
B. 8,848 m
C. 8,858 m
D. 8,888 m

Answer and Explanation

Answer: B

The height of Mount Everest is 8,848m.

Question 10: Which country is planning to re-measure the height of Mount Everest?
A. India
B. China
C. Nepal
D. Bhutan

Answer and Explanation

Answer: C

Nepal will remeasure the height of Mount Everest to check for any changes.

Daily Current Affairs: 17 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-17-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-17-2017-Current-Affairs-Infographic