Current Affairs Quiz September 19 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 19 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 19 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 19 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 19 September 2017.

Question 1: Recently, a Goods train derailed in ______
A. Madhya Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Uttarkhand

Answer and Explanation

Answer: C

The engine of a goods train derailed near Sitapur, Uttar Pradesh a day after a passenger train derailed at the same spot.

Question 2: Which High Court has ordered to shut down illegal industrial units?
A. Mumbai
B. Bengaluru
C. Pune
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

Delhi High Court has ordered all civic bodies to shut down illegal industrial units.

Question 3: UN Human Rights Council Session was recently held at _______
A. Paris
B. Geneva
C. London
D. Washington

Answer and Explanation

Answer: B

UN Human Rights Council Session was held at Geneva.

Question 4: Jet Fighters of which country killed over 300 ISIS terrorists?
A. Iraq
B. USA
C. China
D. UK

Answer and Explanation

Answer: A

Iraqi jet fighters carried out 42 air strikes killing around 306 Islamic State militants.

Question 5: 20,000 Islamists from which country protested against Rohingya crisis?
A. India
B. Bangladesh
C. Pakistan
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: B

20,000 Islamists in Bangladesh protest against Rohingya crisis.They protested against the violence targeting Rohingya Muslims in Myanmar.

Question 6: Which airline has introduced the service where passengers can take early flights?
A. Air India
B. Spice Jet
C. Indigo
D. Kingfisher

Answer and Explanation

Answer: C

Indigo has introduced ‘Indigo Early’ for its domestic passengers.

Question 7: Which e-commerce major organises Big Billion Days?
A. Ali Express
B. Amazon
C. Flipkart
D. Naaptol

Answer and Explanation

Answer: C

Flipkart’s Big Billion Days are set to begin on September 20th.

Question 8: Mark Beaumont cycled the world in __ days
A. 78 days
B. 79 days
C. 108 days
D. 119 days

Answer and Explanation

Answer: B

He circumnavigated the globe in 79 days.

Question 9: How many points did Purnima score in pentathlon event ?
A. 4060
B. 4061
C. 4062
D. 4063

Answer and Explanation

Answer: C

Purnima scored 4062 points in the pentathlon event at 5th Asian Indoor and Martial Arts Games.

Question 10: Recently, Tata Motors shares jumped by ________
A. 2%
B. 3%
C. 4%
D. 5%

Answer and Explanation

Answer: D

Tata Motors shares jump by 5%.

Daily Current Affairs: 19 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-19-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-19-2017-Current-Affairs-Infographic