Current Affairs Quiz September 2 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 2 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 2 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 2 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 2 September 2017.

Question 1: In which year did PSLV fail for the first time?
A. 1991
B. 1992
C. 1993
D. 1994

Answer and Explanation

Answer: C

ISRO’s PSLV failed for the first time in 1993.

Question 2: How many engineering colleges will be closed by 2018, as per AICTE directive ?
A. 500
B. 600
C. 700
D. 800

Answer and Explanation

Answer: D

AICTE has asked 800 engineering colleges to shut down by 2018.

Question 3: Which state had the maximum number of cow-related deaths in India in 2017?
A. Uttar Pradesh
B. West Bengal
C. Orissa
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

West Bengal had 5 out of 9 cow-related deaths in India in 2017.

Question 4: In which city were illegal optical fibre cables removed recently?
A. Chennai
B. Bengaluru
C. Mumbai
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: B

18km of optical fibre cables were removed in Bengaluru.

Question 5: Which country will revise its treaty with S Korea for development of ballistic missiles?
A. UK
B. USA
C. N Korea
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: B

USA will revise the joint treaty with S Korea for capping development of South Korean Ballistic missilies.

Question 6: On how many countries was a travel ban imposed by US President Donald Trump?
A. 4
B. 5
C. 6
D. 7

Answer and Explanation

Answer: D

He had imposed the travel ban on 7 Muslim majority nations.

Question 7: Who is the President of South Korea?
A. Jim Yan-in
B. Theresa May
C. Moon Jae-in
D. Vladamir Putin

Answer and Explanation

Answer: C

Moon Jae-in is the President of South Korea.

Question 8: Bitcoin surged by ___ percent this year
A. 100%
B. 200%
C. 300%
D. 400%

Answer and Explanation

Answer: D

Bitcoin has surged by 400% this year. It has crossed $5000 mark.

Question 9: Who is the co-founder of Zara?
A. Bill Gates
B. Steve Jobs
C. Amancio Ortega
D. Warren Buffet

Answer and Explanation

Answer: C

Amancio Ortega is the co-founder of Spanish clothing brand Zara.

Question 10: Who is the world’s richest person?
A. Amancio Ortega
B. Mukesh Ambani
C. Bill Gates
D. Warren Buffet

Answer and Explanation

Answer: C

Bill Gates is the world’s richest person

Daily Current Affairs: 2 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-2-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-2-2017-Current-Affairs-Infographic