Current Affairs Quiz September 21 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 21 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 21 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 21 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 21 September 2017.

Question 1: Piyush Goyal is the _______ of India.
A. Sports Minister
B. Railway Minister
C. Defence Minister
D. Finance Minister

Answer and Explanation

Answer: B

Piyush Goyal is the Railway Minister of India.

Question 2: Which IIT has rolled back its hiked fee?
A. Delhi
B. Bombay
C. Madras
D. Kanpur

Answer and Explanation

Answer: B

IIT-Bombay partially rolls back hiked fee after student’s protest.

Question 3: In which state did a dam collapse?
A. Madhya Pradesh
B. Assam
C. Maharastra
D. Mizoram

Answer and Explanation

Answer: C

A check dam on Pimpaldoh lake in Maharashtra collapsed.

Question 4: Pervez Musharraf has accused_______ of Benazir Bhutto’s murder
A. Nawaz Sharif
B. Bilawal Bhutto
C. Zulfikar Ali Bhutto
D. Asif Ali Zardari

Answer and Explanation

Answer: D

Pakistan’s ex-President Pervez Musharraf accused former PM Benazir Bhutto’s husband Asif Ali Zardari of Bhutto’s murder.

Question 5: How many nuclear weapons will Pakistan possess by the end of this decade?
A. 250
B. 300
C. 350
D. 400

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan is set to possess 350 nuclear weapons by the end of this decade.

Question 6: Which Hurricane struck the Dominica Island?
A. Irma
B. Maria
C. Fenere
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Hurricane Maria struck the Dominica Island.

Question 7: Which bank has cut over 2,500 jobs?
A. ICICI
B. Axis
C. Yes Bank
D. Deutsche Bank

Answer and Explanation

Answer: C

Yes Bank cuts 2,500 jobs due to digitisation and bad performance.

Question 8: Which cricket player has played most ODI’s for India?
A. Dhoni
B. Rahul Dravid
C. Virat Kohli
D. Sachin Tendulkar

Answer and Explanation

Answer: D

Sachin Tendulkar has played 463 ODI’s for India.

Question 9: Which country has the world’s fastest bullet train ?
A. North Korea
B. USA
C. China
D. India

Answer and Explanation

Answer: C

China operates the world’s fastest bullet train Fuxing.

Question 10: Aditya Birla Group owned Birla Sun life is in merger talks with which company?
A. ICICI Prudential
B. HDFC Standard Life
C. Max Life
D. Bharti AXA Life Insurance

Answer and Explanation

Answer: C

Analjit-Singh promoted Max Financial services is in talks with Aditya Birla Group to explore a merger of their life insurance businesses Max Life and Birla Sun Life respectively.

Daily Current Affairs: 21 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-21-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-21-2017-Current-Affairs-Infographic