Current Affairs Quiz September 22 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 22 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 22 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 22 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 22 September 2017.

Question 1: Which is first Indian state to launch Electric Bus service?
A. Maharashtra
B. Telangana
C. Himachal Pradesh
D. Arunachal Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

The Himachal Pradesh government launched first of its kind Electric Bus service in the 51-km long stretch road between Manali and Rohtang pass.

Question 2: Which of the following is India’s first Indigenously built Submarine?
A. INS Kalvari
B. INS Virat
C. INS Arihant
D. INS Karanj

Answer and Explanation

Answer: A

The first of the Scorpene class submarine, INS Kalvari was delivered to Indian Navy by Mazgaon Dock Shipbuilders Ltd.

Question 3: Which of the following film has been chosen for Indians official entry for Oscar 2018?
A. Simran
B. Kahani 2
C. Haseena Parkar
D. Newton

Answer and Explanation

Answer: D

The Rajkyumar Rao starrer black comedy film ‘Newton’ has been selected as India’s official entry in the best foreign language film category at Oscars 2018.

Question 4: Recently Britain signed Military Co-operation agreement with which country?
A. UAE
B. Saudi Arabia
C. Japan
D. Israel

Answer and Explanation

Answer: B

Britain and Saudi Arabia signed a framework deal for military co-operation.

Question 5: Where are the headquarters of World Bank situated?
A. New York
B. Washington
C. New Jersy
D. Brussels

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarter of World Bank is in Washington.

Question 6: Which of the following countries is the top retail destination 2017?
A. China
B. S Korea
C. India
D. S Africa

Answer and Explanation

Answer: C

Replacing China, India becomes top retail destination in 2017, according to Industry experts.

Question 7: Who is the President of World Bank?
A. Jim Yong Kim
B. Kim jong Un
C. Angela Markel
D. Christine Legarde

Answer and Explanation

Answer: A

World Bank President Jim Yong Kim said that India has been growing pretty robustly and there is now leveling-out in developing economies.

Question 8: Korea Plus is the strategic initiative between S Korea and ___.
A. N Korea
B. Japan
C. US
D. India

Answer and Explanation

Answer: D

“Korea Plus” is a strategic initiative between the Governments of India and South Korea “to promote, facilitate and retain Korean investments in India.”

Question 9: Which Indian bowler recently recorded hat-trick against Australia?
A. Kuldeep Yadav
B. Yajuvendra Chahal
C. R Ashwin
D. R Jadeja

Answer and Explanation

Answer: A

Kuldeep Yadav became the third Indian bowler to take an ODI hat-trick.

Question 10: Asian games 2018 are set to take place in ____.
A. India
B. Australia
C. Japan
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: D

2018 Asian games will be held in Jakarta, Capital city of Indonesia.

Daily Current Affairs: 22 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-22-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-22-2017-Current-Affairs-Infographic