Current Affairs Quiz September 23 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 23 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 23 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 23 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 23 September 2017.

Question 1: Rohingyas are fleeing from _____
A. Pakistan
B. Bhutan
C. Myanmar
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: C

Rohingya Muslims are fleeing from Myanmar.

Question 2: Who is the Oil Minister of India?
A. Arun Jaitley
B. Suresh Prabhu
C. Nirmala Sitharaman
D. Dharmendra Pradhan

Answer and Explanation

Answer: D

Dharmendra Pradhan is the Oil Minister.

Question 3: KJ Singh, who was murdered at his residence recently, was a senior ________
A. Minister
B. MLA
C. Journalist
D. IAS officer

Answer and Explanation

Answer: C

KJ Singh is a senior journalist hailing from Punjab.

Question 4: Kendriya Vidyalaya students of class ____will receive tablets from the government.
A. 7
B. 8
C. 9
D. 10

Answer and Explanation

Answer: B

Students of class 8 will receive the tablets.

Question 5: Who is known as the Supreme Leader of North Korea?
A. Donald Trump
B. Kim Jong-un
C. Sergey Lavrov
D. Vladamir Putin

Answer and Explanation

Answer: B

Jong-un is the President of North Korea.

Question 6: Who is the 1st Indian to represent world boxing at IOC Forum?
A. Ritika Singh
B. Mary Kom
C. Rahul Dravid
D. Sania Mirza

Answer and Explanation

Answer: B

Mary Kom is the 1st Indian chosen to represent world boxing at IOC Forum.

Question 7: Who is the Chief Economic Adviser?
A. Arun Jaitley
B. P. Chidambaram
C. Manmohan Singh
D. Arvind Subramanian

Answer and Explanation

Answer: D

Arvind Subramanian is the Chief Economic Adviser.

Question 8: Which company may cut over 5,000 jobs?
A. Google
B. Microsoft
C. Hewlett Packard
D. Larsen & Toubro

Answer and Explanation

Answer: C

Hewlett Packard may cut over 5,000 jobs in US and abroad.

Question 9: Who is the first Indian batsmen to score 10,000+ runs in India’s wins ?
A. MS Dhoni
B. Rahul Dravid
C. Sachin Tendulkar
D. Virat Kohli

Answer and Explanation

Answer: C

Sachin Tendulkar is the 1st Indian batsmen to score 10,000+ runs.

Question 10: Which company is testing a service to deliver groceries straight to user’s fridge?
A. Amazon
B. Ali Express
C. Target
D. Walmart

Answer and Explanation

Answer: D

Walmart said it is testing a service in Silicon Valley to deliver groceries straight to the customer’s refrigerators.

Daily Current Affairs: 23 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-23-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-23-2017-Current-Affairs-Infographic