Current Affairs Quiz September 24 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 24 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 24 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 24 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 24 September 2017.

Question 1: Which state recently got $300mn loan from ADB?
A. Maharashtra
B. Telangana
C. West Bengal
D. Arunachal Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

Multilateral funding agency Asian Development ABnk(ADB) has sanctioned a USD 300mn loan facility for carrying forward fiscal reforms in West Bengal.

Question 2: The first LPG panchayat was held in _____.
A. Tamil Nadu
B. Maharashtra
C. Kerala
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: D

Union minister for petroleum and natural gas Dharmendra Pradhan on Saturday inaugurated the Pradhan Mantri LPG Panchayat as a backup to the Pradhan Mantri Ujjwala Yojana in Gandhinagar.

Question 3: Headquarters of Asian Development Bank(ADB) are in ____.
A. Philippines
B. China
C. India
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: A

ADB is headquartered in Manila, Philippines.

Question 4: India recently received its first high power Horse Power locomotive from which country?
A. UAE
B. France
C. Japan
D. Israel

Answer and Explanation

Answer: B

India has received its first high Horsepower Locomotive with the bodyshell of 12000 HP loco from Alstom France.

Question 5: Who won this year’s UNHCR Nansen refugee award?
A. Zannah Mustapha
B. Malala Yousfzai
C. Crown Princess Sonja
D. Daiskau Ikeda

Answer and Explanation

Answer: A

A Nigerian Zannah Mustapha has won the UN High Commssion for Refugees(UNHCR) 2017 Nansen Refugees Award.

Question 6: India and ____ jointly release Diwali stamp.
A. Australia
B. Japan
C. US
D. Canada

Answer and Explanation

Answer: D

India and Canada have unveiled their first joint stamp, as the countries simultaneously issued stamps to celebrate the festival of Diwali.

Question 7: Which is India’s first bank to launch India’s first bond series at London Stock Exchange?
A. HDFC
B. ICICI
C. SBI
D. UKO Bank

Answer and Explanation

Answer: C

State Bank of India (SBI) on Friday launched India’s first bond index series for overseas investors at the London Stock Exchange (LSE).

Question 8: Dabur, an Ayurved brand tied up with _____, an E-commerce giant for Ayurveda marketplace.
A. Flipkart
B. Amazon
C. Alibaba
D. Snapdeal

Answer and Explanation

Answer: B

Dabur India has tied up with e-commerce major Amazon for an online ayurved marketplace which will house all ayurvedic brands and products of the country.

Question 9: Which Indian bank has ranked number one in trust and popularity chart?
A. SBI
B. Kotak Mahindra
C. HDFC
D. ICICI

Answer and Explanation

Answer: A

State Bank of India(SBI) has topped chart of India’s most rusted and most popular bank, according to survey conducted by Brand Finance.

Question 10: Asian Indoor and Martial Art Games 2017 were held in_____.
A. India
B. Turkmenistan
C. Japan
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: B

In the 5th Asian Indoor and Martial Games at Ashgabat, Turkmenistan, India bagged four more medals taking tally to 19 medals including 5 gold.

Daily Current Affairs: 24 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-24-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-24-2017-Current-Affairs-Infographic