Current Affairs Quiz September 26 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 26 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 26 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 26 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 26 September 2017.

Question 1: Who heads the Economic Advisory Council?
A. Arun Jaitley
B. Surjit Bhalla
C. Bibek Debroy
D. Ratan Watal

Answer and Explanation

Answer: C

NITI Aayog member Bibek Debroy will head the Economic Advisory Council.

Question 2: Karnataka accounts to __ percent of child marriages in India
A. 22%
B. 23%
C. 24%
D. 25%

Answer and Explanation

Answer: B

Karnataka accounts to 23% percent of child marriages in India.

Question 3: Who is the Prince of Britain ?
A. Theresa May
B. Michelle Obama
C. Harry
D. Joseph Murray

Answer and Explanation

Answer: C

Harry is the Prince of Britain.

Question 4: Which firm recently faced a cyber attack ?
A. Google
B. Microsoft
C. SoftBank
D. Deloitte

Answer and Explanation

Answer: D

Accountancy firm Deloitte faced a cyber attack.

Question 5: Patanjali CEO is ranked __ in Hurun Rich List?
A. 5
B. 6
C. 8
D. 4

Answer and Explanation

Answer: C

The CEO Acharya Balakrishna is ranked 8th in the list with a net worth of Rs.70,000 crore.

Question 6: What is the net worth of Sunil Mittal?
A. 26,500 cr
B. 36,500 cr
C. 46,500 cr
D. 56,500 cr

Answer and Explanation

Answer: D

The net worth of Sunil Mittal is Rs.56,500 cr.

Question 7: Which country is ranked 1 in Cricket ODI rankings?
A. South Africa
B. Australia
C. Sri Lanka
D. India

Answer and Explanation

Answer: D

India is ranked number 1 in ODI.

Question 8: Which rank does India hold in T20I?
A. 1
B. 3
C. 5
D. 7

Answer and Explanation

Answer: C

India is ranked 5th in T20I.

Question 9: Chanda Kocchar is the CEO of __
A. Deloitte
B. ICICI Bank
C. Axis Bank
D. SBI

Answer and Explanation

Answer: B

Chanda Kochhar is the Managing Director and CEO of ICICI Bank.

Question 10: Who is CEO of Axis Bank?
A. Chanda Kochhar
B. Shikha Sharma
C. Arundhati Bhattacharya
D. Bipin Rawat

Answer and Explanation

Answer: B

Shikha Sharma is the Managing Director and CEO of Axis Bank.

Daily Current Affairs: 26 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-26-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-26-2017-Current-Affairs-Infographic