Current Affairs Quiz September 27 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 27 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 27 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 27 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 September 2017.

Question 1: Recently which Indian state signed MoU with S Korea to increased co-operation in infrastructure project?
A. Maharashtra
B. Telangana
C. West Bengal
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

The Maharashtra Government has signed a MoU with South Korea for increased co-operation in infrastructure projects like development of smart cities, roads, airports and metros.

Question 2: First ever Indian Mobile Congress is being held in _____.
A. Mumbai
B. Kolkata
C. New Delhi
D. Vishakhapatnam

Answer and Explanation

Answer: C

The Minister of Communication Shri Manoj Sinha launched Department of Tele-Communication’s(DoT) first ever India Mobile Congress 2017 at Pragati Maidan, New Delhi.

Question 3: _____ started testing world’s first self-flying taxis.
A. Russia
B. Dubai
C. Germany
D. US

Answer and Explanation

Answer: B

Dubai has started testing world’s first two-seater self-flying taxi called Autonomous Air Taxi(AAT) for transportation.

Question 4: Which of the following Cricket governing body announced major changes in cricket rules?
A. BCCI
B. CCI
C. ICICI
D. ICC

Answer and Explanation

Answer: D

The International Cricket Council (ICC) has announced the changes to the existing template of how the sport of cricket is played.

Question 5: What is the name of the senior VP and head of technology of Infosys who has recently resigned?
A. Navin Budhiraja
B. Ritika Suri
C. Sanjay Rajagopalan
D. Anand Sinha

Answer and Explanation

Answer: A

Navin Budhiraja put in his papers over the weekend—making him at least the 12th former SAP executive to have left Infosys since March last year.

Question 6: What is India’s rank in WEF’s Global Competitiveness index?
A. 103rd
B. 72nd
C. 91st
D. 40th

Answer and Explanation

Answer: D

India remains the most competitive country in South Asia, appearing at No. 40 in the Global Competitiveness ranking.

Question 7: Which country has topped Global Competitiveness index?
A. USA
B. UK
C. Switzerland
D. France

Answer and Explanation

Answer: C

Switzerland is ranked 1st in the index followed by US and Singapore.

Question 8: India recently launched ‘incredible India’ campaign in which country?
A. S Korea
B. Egypt
C. Japan
D. Belarus

Answer and Explanation

Answer: B

India launched a campaign to woo Egyptian Travelers and make them aware of magnificent holiday options in the country.

Question 9: Every year World Tourism Day is celebrated on_____.
A. 27th October
B. 27th September
C. 17th September
D. 17th October

Answer and Explanation

Answer: B

The World Tourism Day is being celebrated across the world on 27th September.The theme for World Tourism Day 2017 is ‘Sustainable Tourism- a tool for Development’.

Question 10: Deendayal Port is situated in which state?
A. Gujarat
B. Kerala
C. Maharashtra
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Kandla Port which is located in Gujarat, recently renamed as Deendayal Port.

Daily Current Affairs: 27 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-27-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-27-2017-Current-Affairs-Infographic