Current Affairs Quiz September 28 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 28 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 28 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 28 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 28 September 2017.

Question 1: Recently, a trainee aircraft of the Indian Air Force carrying 3 people crashed in _______________
A. Tamil Nadu
B. Telangana
C. Andhra Pradesh
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

A trainee aircraft of the Indian Air Force carrying 3 people crashed in Keesara village of Telangana.

Question 2: Which state will distribute free mobile phones?
A. Uttar Pradesh
B. Punjab
C. Haryana
D. Chhattisgarh

Answer and Explanation

Answer: D

Chhattisgarh govt will distribute free mobile phones to over 55.6 lakh people.

Question 3: Which state has banned the sale of cigarettes and tobacco products in loose?
A. Andhra Pradesh
B. Punjab
C. Haryana
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: C

Karnataka has banned the sale of loose cigarettes and tobacco products.

Question 4: Which country has unveiled plans to build a Mars simulation city ?
A. Egypt
B. USA
C. Dubai
D. India

Answer and Explanation

Answer: C

Dubai will build a Mars simulation city costing Rs.900 crore.

Question 5: Patanjali CEO ranked __ in Hurun Rich List?
A. 5
B. 6
C. 8
D. 4

Answer and Explanation

Answer: C

The CEO Acharya Balakrishna is ranked 8th in the list with a net worth of Rs.70,000 crore.

Question 6: Corona is a city in ____
A. Egypt
B. USA
C. Dubai
D. India

Answer and Explanation

Answer: B

Corona is a city in the USA.

Question 7: Which country will partner with US to build a space station near Moon?
A. South Africa
B. Australia
C. Sri Lanka
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: D

Russia will partner with US to build the 1st ever space station near Moon.

Question 8: Which of the following companies have shown interest in buying Air India’s ground handling business?
A. Jet Airways
B. Menzies Aviation
C. Livewel group
D. Both B and C

Answer and Explanation

Answer: D

Official sources said Menzies Aviation Dubai and Mumbai- headquartered diversified Livewel group have shown interest in Air India’s ground handling operations.

Question 9: David Warner is a ________
A. Tennis player
B. Footballer
C. Cricketer
D. Hockey player

Answer and Explanation

Answer: C

David Warner is an Australian cricketer.

Question 10: Which country has banned travel to North Korea?
A. Singapore
B. USA
C. South Korea
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: D

Malaysia has banned its citizens from travelling to North Korea.

Daily Current Affairs: 28 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-28-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-28-2017-Current-Affairs-Infographic