Current Affairs Quiz September 29 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 29 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 29 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 29 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 29 September 2017.

Question 1: Which state is planning to convert INS Viraat into a Naval museum?
A. Maharashtra
B. Telangana
C. West Bengal
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

The Maharashtra government is planning to acquire the decommissioned aircraft carrier INS Viraat and convert it into naval Museum.

Question 2: Which state has bagged the Best Tourism State award?
A. Gujarat
B. Kerala
C. Madhya Pradesh
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: C

Madhya Pradesh ahs won the ‘Best Tourism State’ national award for the third consecutive year.

Question 3: First time India will train _____ police forces.
A. Nepal
B. Bhutanese
C. Bangladesh
D. Afghan

Answer and Explanation

Answer: D

India and Afghanistan exchanged a memorandum of understanding which will see Afghan police forces trained in India for the first time.

Question 4: Recently which country released royal decree to allow women to drive?
A. Dubai
B. Saudi Arabia
C. Iraq
D. Yemen

Answer and Explanation

Answer: B

Saudi Arabia’s king Salman has issued decree allowing women to drive for the first time.

Question 5: Who is the CEO of Morgan Stanley?
A. J P Morgan
B. Edward Stanley
C. S Kalanick
D. J P Gorman

Answer and Explanation

Answer: D

Morgan Stanley is a leading global financial service provider and James P. Gorman is its CEO.

Question 6: Who is leader of ISIS?
A. Hafeez Saeed
B. Osama Bin Laden
C. Abu Bakr al-Baghdadi
D. Suleiman Abu Ghaith

Answer and Explanation

Answer: C

Abu Bakr al-Baghdadi is the leader of ISIS.

Question 7: Yongluck Shinwatra was sentenced to five year jail term in her absentia, she was the former PM of _____.
A. Myanmar
B. Holland
C. Switzerland
D. Thailand

Answer and Explanation

Answer: D

Thailand’s Supreme Court sentenced fromer PM Yingluck Shinawatra in absentia to five years in prison after finding her guilty of mishandlinga rice scheme.

Question 8: Indian Railways is working with ______ for rail safety.
A. ISRO
B. IIM-A
C. IIT-B
D. IISC-B

Answer and Explanation

Answer: A

Railway Minister Piyush Goyal said that Indian Railways is worling with the ISRO to devise safety mechanisms to make travel trains safer.

Question 9: According to BWF,Indian shuttler P V Sindhu ranks__ in women’s single ranking.
A. 2nd
B. 1st
C. 7th
D. 3rd

Answer and Explanation

Answer: A

India’s leading shuttler, PV Sindhu and Saina Nehwal, ranks 2nd and 12th spot respectively.

Question 10: S-Cross is the car model of which Automobile manufacturer?
A. Toyota
B. Maruti Suzuki
C. Tata
D. Mahindra&Mahindra

Answer and Explanation

Answer: B

The country’s largest car maker Maruti Suzuki unveiled the new version of its S-Cross model.

Daily Current Affairs: 29 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-29-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-29-2017-Current-Affairs-Infographic