Current Affairs Quiz September 3 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz September 3 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz September 3 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz September 3 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 3 September 2017.

Question 1: Which bank has suggested safety measures to Indian Railways?
A. HDFC
B. HSBC
C. World Bank
D. ICICI

Answer and Explanation

Answer: C

World Bank suggested safety measures to Indian Railways.

Question 2: Who is the new Defence Minister?
A. Arun Jaitley
B. Manohar Parrikar
C. Nirmala Sitharaman
D. Suresh Prabhu

Answer and Explanation

Answer: C

Nirmala Sitharaman will take the oath as the Defence Minister in two days.

Question 3: Who has been named as the Minister for sports in the cabinet reshuffle?
A. Vijay Goel
B. Suresh Prabhu
C. Rajyavardhan Singh
D. Nirmala Sitharaman

Answer and Explanation

Answer: C

Rajyavardhan Singh is the Minister of sports.

Question 4: Who announced the cabinet reshuffle?
A. Ram Nath Kovind
B. Narendra Modi
C. Amit Shah
D. Venkaiah Naidu

Answer and Explanation

Answer: B PM Narendra Modi announced the Cabinet reshuffle.

Question 5: Which country conducted 6th nuclear test?
A. UK
B. USA
C. N Korea
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

North Korea conducted 6th nuclear test which is 9.8 times powerful than the 5th test conducted in September last year.

Question 6: Who among the following has fired 20% of its Indian employees?
A. Adidas
B. Nike
C. Reebok
D. FastTrack

Answer and Explanation

Answer: B

Nike fired 20% of its Indian workforce.

Question 7: Who is the President of Philippines?
A. Jim Yan-in
B. Theresa May
C. Moon Jae-in
D. Rodrigo Duterte

Answer and Explanation

Answer: D

Rodrigo Duterte is the President of Philippines.

Question 8: UN suspended food aid to refugees in
A. Sri Lanka
B. Bangladesh
C. Bhutan
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: D

UN suspended food aid to refugees in Myanmar.

Question 9: Which company is offering shares for buyback?
A. Wipro
B. Google
C. Infosys
D. Apple

Answer and Explanation

Answer: C

Infosys is offering shares worth Rs.2038 crore for buyback.

Question 10: Who among the following has set a record for most wickets in 5-match ODI series?
A. Kohli
B. Raina
C. Bumrah
D. Clint McKay

Answer and Explanation

Answer: C

Bumrah recorded 15 wickets against Sri Lanka in the 5-match ODI series and overtook McKay who recorded 14 in 2010.

Daily Current Affairs: 3 September

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for September-2017
Happy Learning!
Sept-1Sept-2Sept-3Sept-4
Sept-5Sept-6Sept-7Sept-8
Sept-9Sept-10Sept-11Sept-12
Sept-13Sept-14Sept-15Sept-16
Sept-17Sept-18Sept-19Sept-20
Sept-21Sept-22Sept-23Sept-24
Sept-25Sept-26Sept-27Sept-28
Sept-29Sept-30

Daily-Current-Affairs-3-september-2017-Current-Affairs-Quiz-september-3-2017-Current-Affairs-Infographic